SAG NAGRADE

FOTO: METALIK BOJE UMJESTO CRNINE Gripozna Nicole opet najbolje odjevena, Julija zbog kemoterapije ostala kod kuće, Franco izbjegao crveni tepih

 
Nicole Kidman, Gary Oldman, Frances McDormand, Julia Louis-Dreyfus
 Profimedia

Nakon što su prije dva tjedna trijumfirali na Zlatnim globusima, Nicole Kidman (50) i Gary Oldman (59) u nedjelju su nagrađeni i na 24. dodjeli Screen Actors Guild Awards (SAG) u Los Angelesu.

Kidman je proglašena najboljom glumicom u kategoriji TV filma ili mini serije, i to zahvaljujući ulozi u hitu "Big Little Lies", a Oldman je ostvario najbolju ulogu kao Winston Churchill u povijesnoj drami "Prijelomni čas".

- Oduševljena sam i zahvalna što su žene iznad 40-e napokon priznate u svijetu glume. Ponosna sam što sam dio industrije koja je spremna za promjene - izjavila je vidno polaskana Nicole, jedva susprežući suze dok je primala nagradu. Iako je na dodjelu došla s gripom, Australka je, kao i uvijek, izgledala senzacionalno u brončanoj haljini modne kuće Armani.

Titula najbolje glavne ženske glumice u filmu pripala je Frances McDormand (60) - prema mišljenju struke i publike, čini se kako je zvijezda kriminalističke drame "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" najveća favoritkinja za Oscara, koji se dodjeljuje 4. ožujka. Zanimljivo i hrabro, Frances se na pozornici Shrine Auditoriuma pojavila bez trunke šminke.

Holivudski veteran Morgan Freeman (80) dobio je nagradu za životno djelo, a Julia Louis-Dreyfus (57) iz hit serije "Veep", najbolja glumica u kategoriji TV komedije, dodjelu je, nažalost, morala propustiti pa je kod kuće u pidžami gledala televizijski prijenos. Naime, megapopularna Elaine iz "Seinfelda", kojoj je dijagnosticiran rak dojke, prije desetak dana završila je ciklus kemoterapije, od kojeg se trenutačno oporavlja.

Na dodjeli u Los Angelesu pojavio se i James Franco (39), koji se aktivno priključio pokretu "Time’s Up" (#metoo), iako ga je nekoliko žena optužilo za seksualno uznemiravanje.

Glumac je sve negirao, ali odbio je pozirati na crvenom tepihu i davati bilo kakve izjave na SAG-u.

Za razliku od Zlatnih globusa, kad su sve holivudske glumice nosile crninu, u znak protesta protiv seksualnih predatora u filmskoj industriji, sad su se ipak odlučile za jarke boje - na crvenom tepihu dominirale su metalik nijanse, a kako je to izgledalo, pogledajte u našoj galeriji fotografija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:20