PIŠE A. DRAGAŠ

FOTO Lenny Kravitz raskošnim rock koncertom zadivio Zagreb: Slabi posjet za jako dobar šou

Megazvijezda se iskupila za otkazivanje koncerta otprije nekoliko godina u Zagrebu
Zagreb, 171111.Dvrana Arena Zagreb.U dvorani Arena Zagreb Lenny Kravitz odrzao je koncert pred zagrebackom publikom. Lennya je u dvorani docekalo oko tri do cetiri tisuce obozavatelja.Na slici: Lenny Kravitz.Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
 Tomislav Kristo / CROPIX

Danak recesije i gustog rasporeda koncerata u Zagrebu, slabom posjetom platio je Lenny Kravitz koji se za ono neugodno otkazivanje koncerta na samu večer održavanja, prije nekih sedam godina, ipak pošteno iskupio uvjerljivim i svirački uigranim nastupom u Areni.

Srećom, organizatori su “skratili” parter i spektakularnu “piramidalnu” pozornicu okrenuli prema zapadnoj tribini, pa je oko 5000 okupljenih uživalo u vrhunskoj produkciji, ugođaju nalik onome u rasprodanoj maloj dvorani Doma sportova i raspoloženom Lennyju u pratnji jakog sedmočlanog benda s nekadašnjom Bowiejevom basisticom Gail Ann Dorsey.

Pjesme s novog albuma “Black And White America” nisu pale u sjenu provjerenih hitova poput “Always On The Run”, “American Woman”, “Mr. Cab Driver”, “Stand By My Woman”, “Are You Gonna Go My Way” i drugih koji su podizali publiku na noge, a čini se i kako Lennyjeva rock’n’soul, funk i rhythm & blues retro-furka s “crno-bijelim” korijenima od Beatlesa i Stonesa do Jamesa Browna i Sly Stonea danas ima i više smisla negoli prije dvadesetak godina. Nije Lenny autorski posebno originalan, ali je vješt kompilator i hitmejker koji sjajno izgleda i zvuči kad se uhvati mikrofona i gitare.

Za uvod, nažalost tek pred nekih tisuću ljudi, pravi kovitlac sa svojim izvrsno raspoloženim bendom podignuo je također “vintage” soulu i rhythm & bluesu sklon pjevač Raphael Saadiq, čiji bi glas amenovao i Otis Redding.

Šteta što ovom “double-bill” nastupu danas atipičnih afroameričkih glazbenih zvijezda nije prisustvovalo više ljudi jer moglo se i uživo čuti i vidjeti zašto u crnačkoj glazbi gotovo ništa boljega nije izmišljeno od rhythm & bluesa 50-ih, soula 60-ih i funka 70-ih, na čije su slavne dane pjesmama podsjetili Kravitz i Saadiq.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 10:28