SAG AWARDS

FOTO: FAVORITKINJA LADY GAGA OSTALA BEZ NAGRADE Pobijedila ju je veteranka Glenn Close, junaku kultne serije 'M*A*S*H' dali priznanje za životno djelo

 
Glenn Close, Alan Alda
 REUTERS

Iako je imao čak četiri nominacije za ovogodišnji SAG (Screen Actors Guild) Awards, holivudski blockbuster "Zvijezda je rođena" ("A Star Is Born") na nedjeljnoj 25. dodjeli u Los Angelesu ipak nije osvojio nijednu nagradu - trijumfirao je, naime, film "Crna pantera", čija glumačka ekipa je proglašena najboljom.

Nagradu je u ime svih preuzeo Chadwick Boseman (42), a njegov govor nagrađen je gromoglasnim pljeskom.

- Biti mlad i darovit, ali tamnoput - to, nažalost, mnogima i danas znači ne biti dovoljno dobar... Znam kako je to 'biti rep, a ne glava', znam kako je biti ispod, a ne iznad... Ali ekipa iz 'Crne pantere' znala je da ima nešto posebno što želi dati svijetu, a taj divan osjećaj, to je ono što želim da svi glumci iskuse barem jednom u karijeri - rekao je Chadwick, a prenosi Daily Mail.

S nagradom u ruci kući je otišla i Glenn Close (71), junakinja drame "The Wife", koja je u kategoriji najbolje dramske glumice pobijedila Lady Gagu (32).

Najboljim glumcem u televizijskom filmu ili seriji proglašen je Darren Criss (31), koji je utjelovio Andrewa Cunanana, ubojicu legendarnog modnog dizajnera Giannija Versacea u "American Crime Storyju". U istoj kategoriji, ali za žene, trijumfirala je Patricia Arquette (50), zvijezda mini-serije "Escape at Dannemora".

Nagradu za životno djelo dobio je Alan Alda (83), junak kultnoga "M*A*S*H-a".

- Neizmjerno sam ponosan što sam dio ovog bratstva i sestrinstva glumaca, pogotovo danas, kad je važnije nego ikad prije vidjeti svijet kroz oči druge osobe... Tu mi glumci možemo barem malo pomoći radeći upravo ono što radimo - izjavio je Alan.

Rami Malek (37) osvojio je nagradu za najboljeg glavnog glumca u filmu "Bohemian Rhapsody" u kojemu je igrao rokera Freddieja Mercuryja.

Upravo se dodjela SAG-a smatra vrlo pouzdanom najavom za potencijalne dobitnike Oscara, koji se smatraju najvažnijim svjetskim filmskim nagradama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:35