PROPALA IDEJA

ESTRADNI DEBAKL Htjeli obnoviti nekad slavni festival, a skoro sve glavne zvijezde otkazale nastup. Ni publike nije bilo...

 Tonči Plazibat / CROPIX

U polupraznoj Sportskoj dvorani u Gospinom polju u subotu je održana glazbena manifestacija Zlatna palma Dubrovnik na kojoj je 25 najjačih imena domaće scene trebalo izvesti pjesmu svog života, piše Slobodna Dalmacija .

Iako najavljivane, na koncertu su ipak izostale glavne zvijezde - Kemal Monteno zbog operacije, Ivana Kovač slomila je koljeno, management Nede Ukraden greškom je na isti datum organizirao ranije koncert u Sloveniji, pojasnio je direktor Zlatne palme Dubrovnik Ivica Mihaljević.

Dubrovačka grupa Silente oglasila se dan ranije na svojoj službenoj Facebook stranici otkazavši nastup zbog neslaganja oko tehničkih uvjeta.

Jesu li razlogom slabog odaziva publike bile možda cijene karata od sto kuna?

- Ako je to razlog, onda je to moja greška. Ipak mislim da cijena karte nije velika jer ipak nije riječ o samo jednom izvođaču, razmišlja Mihaljević dodajući da mu je žao što najavljene zvijezde nisu zapjevale.

Koncert je otvoren skladbom 'Gdje si sad moj anđele', legendarnog Tomislava Ivčića koji je uz Mihaljevića, Stjepana Mihaljineca i Branka Uvodića bio osnivač nekadašnjeg Karneval Festa koji je kasnije promijenio ime u festival Zlatna palma, zadnji put održan prije više od dvadeset godina.

Ponovno pokretanje nekad slavnog festivala nažalost nije se pokazalo uspješnim, mada bi organizatori željeli da manifestacija ponovno preraste u tradiciju.

Cropix

- Dubrovnik treba imati veliki, regionalni festival poput San Rema ove regije. Možemo to ostvariti, samo se svi skupa trebamo dogovoriti. Festival nije napraviti koncert već je to složen i velik projekt, rekao je Mihaljević najavljujući ovogodišnju Zlatnu palmu kojom je proslavljeno i 3-milijunto noćenje u Dubrovniku.

Na koncertu su zapjevali Tereza Kesovija, Matko Jelavić, Meri Cetinić, Vinko Brautović, klape Ragusa, Subrenum i Kaše, Danijela Pintarić i Pamela Ramljak, a dio prihoda od prodaje karata namjenjuje se Društvu za zaštitu životinja Dubrovnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 02:14