DVORSKE BITKE

Drobac i Križanec zamijenit će Čuljak, Čeljusku i Kovačića?

HTV planira oformiti i ekipu s tri top-reportera koji bi se javljali u Dnevnik

ZAGREB - Renato Kunić, v.d. glavnog urednika Informativnog programa HTV-a, sa svojom ekipom u sljedećih mjesec dana namjerava napraviti velike voditeljsko-uredničke promjene u središnjem Dnevniku.

Tri profesionalca

Slijedom toga, od ožujka Dnevnik bi umjesto sadašnja četiri voditelja, trebala voditi i uređivati tri profesionalca. Uz to, formirat će se i ekipa top-reportera koji će se sa svojim izvještajima uključivati u središnju informativnu emisiju, vjerojatno Robert Zuber, Maja Sever i Sanja Mikleušević.

Sve te promjene trebale bi zaustavili sve veći rast popularnosti Dnevnika Nove TV, koji je postao za par postotaka gledaniji od HTV-ova. Ono što je sigurno jest da u Dnevniku ostaje Zoran Šprajc, čovjek kojem su gledatelji u anketama, provedene u studenom, poklonili najviše povjerenja, a bude li sve po planu, u uredničku stolicu Dnevnika opet će sjesti Đurica Drobac. Treća voditeljica i urednica Dnevnika trebala bi biti Sandra Križanec koja se na tom poslu već dokazala.

No, naočita Osječanka posljednjih je nekoliko tjedana na bolovanju, pa će ne ozdravi li uskoro njeni nadležni morati krenuti u potragu za novom voditeljicom. Uz to, Sandru bi na putu prema promaknuću skupo mogla stajati i nesmotrena odluka da tijekom bolovanja odradi manekenski posao na osječkoj modnoj reviji, zbog čega će joj nadležni navodno ovih dana odrediti kaznu. Kako god bilo, sigurno je, kažu naši izvori, da Dijana Čuljak-Šelebaj i Tončica Čeljuska, kao ni Siniša Kovačić, na proljeće neće nastaviti raditi Dnevnik, nego će se, ako Sandra otpadne, tražiti novo lice kojem će gledatelji vjerovati.

Jedna mala lasta

- O tim promjenama ništa ne znam, a bude li ih, nadam se da će me o njima izvijestiti Renato Kunić, koji će mi, naravno, pojasniti i razloge za to. Osobno sam zadovoljna svojim gledanostima Dnevnika koje su iznad prosjeka, ali, naravno, svjesna sam i da jedna, u ovom slučaju moja, lasta ne čini proljeće i da se u pojedinim dijelovima programa svakako trebaju napraviti korjenite promjene - kaže Dijana Čuljak-Šelebaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 10:27