GAFOVI U DNEVNIKU HTV-a

Dijana Čuljak: Možda griješim u čitanju, ali pošteno izvještavam

Urednica ‘Dnevnika’ morala je pročitati ispriku na kraju emisije. Kolegama koji je kritiziraju Dijana Čuljak od srca zahvaljuje jer je prigovori, kako kaže, tjeraju da bude sve bolja

Zbog čega ste imali toliko grešaka u subotnjem ‘Dnevniku’?

- Mislim da mi se dogodila samo jedna greška, a ispravila sam je isprikom na kraju emisije kad sam rekla da braća Žužul iz priloga nisu Ante i Slaven, nego Jozo i Slaven Žužul.

A što je s terorističkim napadom u Rusiji koji ste najavili rekavši da su to objavile ruske obavještajne službe, da bi se iz priloga doznalo kako je to objavio direktor željeznica i direktor sigurnosne službe?

- U prilogu je lijepo rečeno da su to objavili direktor željeznica i jedan od šefova u obavještajnim službama. Dakle, u toj najavi ja nisam napravila niti jednu grešku.

Središnji ‘Dnevnik’ vodite nekoliko mjeseci. Čini li vam se da dio javnosti vaše greške u toj emisiji gleda kroz posebno povećalo?

- ‘Dnevnik’ vodim i uređujem u dobroj vjeri sa željom da gledatelje informiram o svemu što se događa. Greške u čitanju su minorne u odnosu na pošteno i korektno izvještavanje. Moje gledanosti, ‘shareovi’ i ‘targeti’ pokazuju da za gledatelje radim dobar posao. A svim ‘dobronamjernim’ kolegama koji me kritiziraju od srca zahvaljujem jer me to samo tjera da budem sve bolja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 09:30