NOVA VELIKA ULOGA

Cura iz Vrlike u hollywoodskom hitu: Stana Katić u strastvenom klinču s Richardom Gereom

U visokobudžetnom filmu 'The Double' Stana Katić glumi ratobornu rusku prostitutku Amber
 SIPA

Kanadska glumica hrvatskih korijena Stana Katić sljedeći će mjesec u svoj filmski opus upisati još jednu veliku premijeru. U filmu “The Double” zaigrala je sa slavnim veteranom Richardom Gereom , te Martinom Sheenom, zvijezdom “Okusa krvi” Stephenom Moyerom i Topherom Graceom. Zvijezda malih ekrana tako će nakon izvrsnih naslova “The Spirit” ili “Quantum of Solace”, zaigrati u još jednom hollywoodskom hitu.

10 kilograma lakša

Oni koji su film vidjeli, kažu da glumica izgleda 10 kilograma lakša, te njezinu glumu iznimno hvale. Sama Stana komentirala je kako je oduševljena scenarijem te da je uloga za nju posebno izazovna jer je, igrajući rusku prostitutku, morala svladati još jedan naglasak.

Gere u Stanu nije uperio samo pištolj, nego i kažiprst

- Igram borbenu rusku prostitutku koja je bitan element u istrazi federalnih agenata s namjerom da sruše ruski kriminalni milje. Obožavam akcente, koji daju glumcu dodatni prostor za interpretaciju. Za neke moje kolege, gluma je istraživanje kroz kretnje u filmu, a za mene su to glasovi, intonacija, drukčiji naglasci - kazala je Stana Katić.

Novi holivudski triler donosi priču o lovu agenata FBI-ja i CIA-e (Gere i Grace) na serijskog ubojicu Cassiusa, koji se vraća s ciljem da ubije američkog senatora. Da bi zatvorio svoj posljednji slučaj, iz mirovine se vraća CIA-in agent Richard Gere.

U ovom špijunskom filmu, Stana se kao prostitutka Amber, koja se u jednoj sceni nađe u borbenom klinču s Richardom Gereom, našla s druge strane zakona, za razliku od uloge detektivke Kate Beckett u izvrsnoj ABC-jevoj seriji “Castle”. Taj joj je projekt priskrbio mnogobrojne fanove diljem SAD-a, ali i kod nas, s obzirom na to da emisiju prikazuje Fox Crime.

Kao prava Dalmatinka

Inače, fanovi serije jedva su dočekali prikazivanje aktualne, četvrte sezone popularne serije, koju tjedno prati desetak milijuna gledatelja, s obzirom na to da je posljednja završila teškim ranjavanjem detektivke.

Iako je rođena i cijeli život živi u Kanadi, roditelji su joj iz Dalmacije (tata iz Vrlike, a mama iz Sinja). Kao prava Dalmatinka, koja povremeno dolazi u zemlju svojih roditelja, obožava mediteransku kuhinju te na meniju često ima ribu i blitvu.

Katić je dio glavne glumačke postave u seriji ‘Castle’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:46