KATE SAGAL

Kate Sagal: Peggy Bundy je ipak nije pokopala. Dokaz je Zlatni globus u 57. godini

Kada je pisao ulogu Gemme, Kurt Sutter je imao svoju suprugu na pameti

ZAGREB - Da je do kraja života ostala poznata samo kao Peggy Bundy, ne bi bilo ni najmanje čudno. Jer, ne bi bila ni prva ni posljednja glumica koju je neka TV uloga proslavila, da bi je zapravo zauvijek obilježila i naposljetku - progutala. No, Katey Sagal othrvala se sisatoj Peggy iz “Bračnih voda” i u 57. godini života dobila svoj prvi Zlatni globus u karijeri, za ulogu “majke svih motorista” Gemme Teller Morrow u hit seriji “Sinovi anarhije”.

Bila nominirana 4 puta

Stoga se Katey u nedjelju ponosno popela na pozornicu kako bi napokon preuzela kipić za koji je početkom devedesetih čak četiri puta bila nominirana (za ulogu supruge Ala Bundyja), ali ga nikada nije osvojila.

Ulogu Gemme Katey je dobila zahvaljujući svome suprugu, scenaristu Kurtu Sutteru koji je osmislio i napisao “Sinove anarhije”.

- Kada je moj suprug razmišljao o tome kako želi napisati seriju o motociklističkom svijetu koji se nalazi izvan zakona, obratio se meni i rekao: ‘Imam ulogu za tebe’. Odmah sam pomislila kako je to super, iako nisam imala pojma o čemu se radi. Znala sam samo da volim sve što moj suprug napiše i pretpostavila sam da će biti nešto cool. Ulogu Gemme pisao je imajući mene na umu. Zato smo se nadali da će TV kuća pristati na to da je ja utjelovim - ispričala je nedavno Katey.

Prva ljubav joj je glazba

Ulogu Gemme glumica je preuzela u rujnu 2009. godine, 22 godine nakon što ju je proslavila lijena Peggy Bundy. Katey je u “Bračnim vodama”, naime, počela glumiti 1987. kada je serija krenula. Ona, Ed O'Neill, Christina Applegate i David Faustino uskoro su seriju učinili kultnom, zbog čega je trajala čak 10 godina, odnosno 11 sezona, iliti 262 epizode. Ugašena je 1997. kada je Sagal, kao i ostalima iz serije, većina predvidjela - smrt.

Smrt karijere, naravno. No, malo po malo glumica se počela vraćati u igru. Doduše, isprva su to bile tek epizodne uloge u serijama ili pak pokoja u nekom televizijskom filmu, no vjetar u leđa dala joj je 1999. godine Futurama, kultni crtić u kojem je svojim glasom oživjela Turangu Leelu.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:22