KAKO REĆI NEŠTO NOVO

Bullock: Jesam li ovo zaslužila ili sam vam postala prenaporna?

Oscarom nagrađena za najbolju žensku glavu ulogu, Bullock je rekla da će joj nagrada Akademije stajati pored Zlatne maline koju je dobila za najgoru glumicu
 AP

LOS ANGELES - Ratna drama o ratu i Iraku, 'Narednik James', dominirala je u nedjelju 82. dodjelom Oscara osvojivši šest prestižnih nagrada. Napet film o američkim pirotehničarima u Baghdadu 'raznio' je konkurenciju učinivši svoju redateljicu, Kathryn Bigelow, prvom ženom koja je osvojila Oscara za režiju.

- Ovo je, i ne postoji drugi način da to opišem, vrhunac mog života. Željela bih nagradu posveitit ženama i muškarcima u vojsci koji svoje živote svaki dan dovode u opasnost u Iraku, Afganistanu i bilo gdje drugdje. Neka se vrate kući sigurno - rekla je Bigelow u pobjedničkom govoru.

Nakon četiri prijašnje nominacije i Jeff Brigdes je napkon dobio Oscra.

- Hvala mami i tati što su me 'napalili' na ovu genijalnu profesiju - zahvalio je Brigdes nakon primanja nagrade.

Popis svih dobitnika na 82. dodjeli Oscara

S druge strane, Sandra Bullock uspješno je zatvorila čarobni krug dviju filmskih nagrada koje su je proglasile i najboljom i najgorom glumicom. Posjetimo, samo dan ranije Bullock je osvojila Zlatnu malinu za najgoru glumu u filmu 'Sve o Steveu'.

- Jesam li ovo zaslužila ili sam vam postala prenaporna? - upitala je Bullock na početku govora nakon što je osvojila Oscara za najbolju glavnu žensku ulogu.

Dodala je i kako će Oscara staviti odmah pored 'Maline'.

- I trebaju biti jedna pored druge, uvijek treba uzeti dobro sa svim lošim stranama. Ovo što mi je dogodilo uspješno je održalo ravnotežu u mom životu. Nikada nije dobro previše si nagraditi ego - našalila se Bullock.

Mo'Nique je, osvojivši Oscara za najbolju sporednu glumicu, postala peta afroamerička glumica koja je zaslužila zlatni kipić. Prije nje su to učinile Hattie McDaniel, Whoopi Goldberg, Halle Berry i Jennifer Hudson. Novopečena je oskarovka zahvalila McDaniel kojoj je posvetila i haljinu.

- Željela bih zahvaliti Hattie McDaniel za sve što je prošla kako kroz to isto ja ne bih morala. Razlog zbog kojeg nosim ovu haljinu jest taj što je istu boju nosila McDaniel 1940. kada je ona primala Oscara - objasnila je Mo'Nique.

Njezin je 'kolega po nagradi', Christoph Waltz, koji je dobio Oscara za najbolju sporednu mušku ulogu tijekom govora bio razvučen između zlatnog kipića i Penelope Cruz koja mu je veliko priznanje i predala.

- Oscar i Penelope, to je überbingo. Nikada vam neću moći dovoljno zahvaliti, no mogu početi, hvala vam - zaključio je Waltz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:18