OPET SE RAZVODI

Borna Rajić: 'Budim se u 8, ali sam u krevetu do podneva. A od 16 sati sam samo majka'

Modna dizajnerica za Božić je stigla u Zagreb. U društvu djece blagdane je provela bez svog Rona

Ron i ja se sukobljavamo. I karakterno i kreativno. Imamo deset dana idile, tri dana oluje. Ja ne vjerujem u kompromis. Ni najmanje! Znak svake dobre veze nije neka ustaljena mirna voda, jer onda ona postaje mrtva, nego tu moraju biti i oluje i bure jer se onda iščisti zrak. Tek nakon toga dišeš s užitkom, punim plućima - povjerila je novinarima prije godinu dana Borna Rajić, koja je ove božićne blagdane dočekala sama.

Posljednje dane prosinca modna dizajnerica provela je s obitelji u Zagrebu, no u toj obitelji više nema mjesta za njezina donedavnog partnera, izraelskog poduzetnika Rona Halea.

Kako navodi tjednik Gloria, njih su dvoje prekinuli nakon četverogodišnje veze, u kojoj su prije tri godine dobili sina Rafaela. Prekid se dogodio još prije šest mjeseci, ali 42-godišnja dizajnerica vješto je skrivala novosti iz svojega privatnog života. Vijest o prekidu njezine veze s izraelskim poduzetnikom potvrdio je Tomislav Brčić, direktor njezine kompanije Borna Design.

Borna Rajić i Ron Hale tako su okončali godinu koja će ostati upamćena po brojnim prekidima i razvodima bogatih i slavnih.

Atraktivna crnka, kojoj je u 2012. u poslovnom životu sve išlo po planu (afirmirala se u svijetu mode, a u lipnju je u Veneciji otvorila prvu trgovinu s kreacijama iz svoje modne marke Borna&Fils), proteklu godinu tako ipak neće pamtiti po dobru.

To što je medijima vijest o kraju jedne ljubavi potvrdio direktor kompanije Borne Rajić malo je koga začudilo. Ona, naime, privatni život nikad nije voljela izlagati svjetlima reflektora.

Tako je, uostalom, napravila i prije šest godina, kada se, barem za javnost iznenada, razvela od Luke Rajića.

Do te 2006. godine njihov je brak slovio kao jedan od najstabilnijih među hrvatskim milijunašima.

Premda je njihov razvod podigao dosta medijske prašine, bivši supružnici odbijali su govoriti o prestanku ljubavi, pa se čak pojavila teorija da je kraj njihova braka samo farsa da se zavaraju poreznici. No, da to nije istina, vidjelo se već nakon što se Borna preselila u Pariz.

Nedugo nakon toga sjedište svoje tvrtke Borna Design prebacila je u Hrvatsku, točnije u Špandigu, mjesto između Bala i Rovinja.

Tada se pisalo, ali se tome na početku nije pridavala velika važnost, da je uz Bornu i u privatnom životu direktor tvrtke i izraelski poduzetnik Ron Hale.

Tek pošto je u hrvatske medije procurila informacija da je Borna s njim dobila sina, postalo je jasno da joj je Ron uistinu bio mnogo više od poslovnoga partnera.

Njih dvoje prvi su put u Hrvatskoj zajedno fotografirani prije tri i pol godine , na sprovodu Agate Rajić, majke Bornina bivšeg supruga. Većina fotografskih objektiva bila je usmjerena prema Borni koja se na Mirogoju pojavila u kratkoj suknji, pridržavajući ispod ruke svojega i Lukina najmlađeg sina Frana.

S njom su iz Pariza doputovali i stariji sinovi Borna i Luka, ali i novi ljubavni partner, izraelski poduzetnik Ron Hale te njihov jednogodišnji sin Rafael.

Borna i Ron skrasili su se u Parizu, u luksuznom domu u takozvanom zlatnom trokutu, rezidencijalnoj četvrti okruženoj avenijama Champs-Elysees, Montaigne i George V., poznatima po luksuznim dućanima, poput Chanela, Hermesa, Louisa Vuittona i Diora.

Naoko se činilo da im je život idila, što je potvrđivala i Borna kada je lani novinarima opisala kako izgleda njezin prosječni dan.

- Budim se oko osam sati ujutro, ali iz kreveta ne ustajem do podneva. Iz kreveta telefoniram, odgovaram na mailove i dajem upute za ostatak dana. To je ujedno i vrijeme kad sam sama s najmlađim sinom Rafaelom. Mazimo se i to je vrijeme rezervirano samo za nas dvoje. Od podneva do šesnaest sati rješavam sve što se mora riješiti u hodu, a od šesnaest sati postajem isključivo mama. Tada se moja tri starija sina, Borna, Luka i Fran, vraćaju iz škole i želim biti tu samo za njih, dušom i tijelom - povjerila je Borna koja je 2011. godine debitirala kao modna kreatorica.

U stvaralaštvu joj je, rekla je, pomogao i njen životni i poslovni partner Ron Hale, čovjek s kojim je, činilo se, pronašla pravu sreću.

A onda je, prije pola godine, sve puklo. Vijest o prekidu većinu je iznenadila, a Borna je Božić, umjesto s Ronom, provela u Zagrebu sa svojim roditeljima.

Oni koji je bolje poznaju ne čude se što je kraj ove za nju turbulentne godine odlučila dočekati upravo u hrvatskoj metropoli. Uostalom, nikad nije krila koliko je, premda obožava Pariz, veseli svaki dolazak u Zagreb.

- Zagreb me regenerira, ovdje mogu napuniti baterije. Ali, bez obzira na to koliko volim taj grad, priznajem da sam oduvijek težila tome da idem van, u inozemstvo. Mislim da je moja duša znala da neću moći postići svoj maksimum ako ostanem u Zagrebu. A maksimum je uvijek bio moj cilj. U svemu. Na manje nikad, ni po koju cijenu, ne pristajem - otvoreno je rekla Borna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2024 23:16