OSCAROVSKA VEZA

Bigelow ljubi 21 godinu mlađeg scenarista ‘Narednika Jamesa’

Kathryn Bigelow s mađahnim Markom Boalom počela je surađivati nakon njegova puta u Irak

Nije dugo trajalo. Samo dan nakon što je filmska redateljica Kathryn Bigelow dobila nagradu Oscar za najbolju režiju i za najbolji film te tako postala prva žena u povijesti dodjele te nagrade kojoj je to pošlo za rukom, počeli su tračevi o njezinu ljubavnom životu.

Izgleda znatno mlađe

Javnost se do neki dan zabavljala pričom o borbi za Oscara dvoje bivših supružnika - Kathryn Bigelow i Jamesa Camerona - a sada, kada je ishod te “borbe” razriješen, traže se novi pikantni detalji o redateljičinu životu. Navodno je ta uspješna 58-godišnjakinja, koja izgleda znatno mlađe, u romantičnoj vezi - ni više ni manje - nego sa scenaristom filma za koji je dobila dva Oscara. Mark Boal napisao je scenarij za “The Hurt Locker” (“Narednik James”) pa također zaslužio nagradu Oscar za najbolji originalni scenarij, a od K. Bigelow je mlađi čak 21 godinu. Boal je inače prije svega novinar koji “fura” podužu kosu i bradu i koji je, između ostaloga, pisao za magazine Rolling Stone i Playboy. Kao novinar boravio je na terenu s vojnicima u Iraku (otuda inspiracija za nagrađeni scenarij), a tek onda scenarist te filmski producent.

Irak ih je zbližio

Kathryn i Mark poznaju se od 2002. godine, ali tek je njegov put u Irak 2004. godine odredio njihov odnos. Boal joj je iz Iraka redovito slao svoje dojmove i priče, a po povratku ona ga je nagovorila da napiše filmski scenarij. I tako su zajedno ušli u povijest američke kinematografije, a sada pripremaju i novi uradak - film “Triple Frontier”; triler čija se radnja odvija na tromeđi između Paragvaja, Argentine i Brazila J.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 08:42