PJEVA I RIHANNA

Akcija najvećih glazbenika svijeta: Band Aid za pomoć porušenom Japanu

Na albumu će biti zastupljene glazbene zvijezde poput Rihanne, Justina Biebera, Nicki Minaj, a očekuje se i sudjelovanje Lady Gage, U2 i Bon Jovija. Već sljedeći tjedan bit će u prodaji digitalna kompilacija Universal Musica. Cijena još nije poznata
 AP

ZAGREB - Najveći svjetski glazbeni izvođači još jednom su se okupili u plemenitom cilju kako bi snimili sofisticiranu digitalnu kompilaciju pod etiketom diskografske kuće Universal Music, a prihodi od prodaje namijenjeni su za pomoć brojnim žrtvama tsunamija koji je nedavno pogodio Japan i uništio domove tisuća ljudi.

Rihanna , Justin Bieber i Nicki Minaj samo su neka od imena čije će se pjesme naći na skorašnjoj digitalnoj kompilaciji, čija cijena još nije poznata.

Direktne uplate

Listi glazbenih zvijezda trebali bi se pridružiti i sama Lady Gaga, neokrunjena pop princeza te rock legende U2 i Bon Jovi. “Humanitarna” kompilacija bit će u prodaji već krajem ovog tjedna. Sav novac bit će direktno uplaćen japanskom Crvenom križu.

Složni glazbenici

Američka grupa Black Eyed Peas prošlog je tjedna najavila da će video za pjesmu “Just Can’t Get Enough” biti iskorišten kako bi se skrenula pozornost na udruge i organizacije koje pomažu žrtvama u Japanu.

Također, Lady Gaga već je dala svoj “obol” unesrećenima te je nedavno dizajnirala narukvicu čijom je prodajom u samo dva dana prikupila 250.000 dolara. U nesrećama su upravo glazbenici bili najsložniji u prikupljanju pomoći za one kojima je najpotrebnija, a najpoznatiji među njima je Irac Bob Geldof, čiji je Band Aid pomagao u suzbijanju gladi u Etiopiji i cijeloj Africi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 04:49