Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images
NAJZANIMLJIVJIE NA OTOKU

ZIMA JE PROŠLA BEZ VELIKIH 'BOMBI' Dinamov Fernandes sreću pronašao u Turskoj, Brekalo u drugu ligu, Napoli 'pustio' napadača za 20 milijuna eura

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. veljača 2017. 09:34

Već tradicionalno, posljednji dan prijelaznog roka u najjačim europskim ligama najzanimljiviji je bio na Otoku.

ENGLESKA

Branič Bluesa Branislav Ivanović odlazi u ruski Zenit, potvrda transfera očekuje se danas. Hull je na posudbu doveo talijanskog stopera Andreu Ranocchiu, kojeg će u Milanu zamijeniti Australac Trent Sainsbury, posuđen iz kineskog Jiangsu Suninga.

Southampton je dogovorio transfer Napolijevog napadača Manola Gabbiadinija za 17 milijuna eura te vratara Moueza Hassena iz Nice. Steven Caulker iz QPR-a posuđen je Lokomotivu iz Moskve, vratar Matt Gilks iz Rangersa je prešao u Wigan, dok je bočni igrač Watforda Juan Carlos Paredes otišao na posudbu u Olympiacos.

------------------------------------------------------

FRANCUSKA

U Francuskoj je jučer najaktivniji bio Lille, koji je potpisao čak petoricu igrača, među njima je i mladi napadač Anwar El Ghazi iz Ajaxa (8 milijuna eura).

Nica je iz Lillea dovela marokanskog veznjaka Mounira Obbadia, a francuski veznjak hrvatski korijena Gregory Sertic je iz Bordeauxa prešao u Marseille gdje se pridružio Payetu.

Serticu su navijači Bordeauxa čak prijetili smrću smatrajući ga izdajnikom, no on je pobijedio strah i prihvatio novi izazov.

------------------------------------------------------

NJEMAČKA

Krilni napadač Leon Bailey preselio je iz Genka u Bayer za 13,5 milijuna eura, Augsburg je iz Lazija doveo ofenzivnog veznjaka Moritza Leitnera, dok je Kovačev Eintracht pojačao desnu stranu napada posudbom Mariusa Wolfa iz Hannovera.

Aktivan je bio i Mainz, nakon Bojana Krkića stigao je i napadač Robin Quaison iz Palerma. Bivši veznjak Schalkea, Bayerna i Reala Hamit Altintop do kraja sezone igrat će za Darmstadt.

-----------------------------------------------------

ŠPANJOLSKA

Veznjak Steven N’Zonzi jučer je produžio ugovor sa Sevillom do 2020. godine. Lucas Silva iz madridskog Reala vratio se u Cruzeiro gdje će godinu i pol biti na posudbi, a napadač Lacina Traore iz Monaca je otišao na posudbu u Sporting Gijon.


Lucas Silva ● The Beginning ● Real Madrid...

Barcelona je, pak, iz Penarola dovela Buena, 18-godišnjeg urugvajskog braniča, a Osasuna je od Paris SG-a posudila talijanskog vratara Sirigua.

------------------------------------------------------

OSTALI TRANSFERI

Zanimljivo je bilo i u Turskoj. Naime, bivši Chelseajev napadač Demba Ba napustio je redove Shanghai Shenhue te se vratio u Bešiktaš, dok je bivši napadač Arsenala i Tottenhama Emmanuel Adebayor potpisao za iznenađenje turske lige Istanbul Basaksehir.

Čileanski napadač Junior Fernandes (28) prešao je iz zagrebačkog Dinama u redove turskog prvoligaša Alanyaspor gdje će biti na posudbi do kraja sezone. Reprezentativac Čilea je u Dinamo stigao u ljeto 2013. godine iz njemačkog Bayera te je u tri i pol sezone odigrao 148 utakmica i pritom postigao 47 pogodaka.

Fernandes ve Lazic Alanyasporumuzda Kulübümüz Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb takımından Şilili forvet 29 yaşındaki Junior Fernandes ve Rusya'nın Anji Mahackale takımından Sırp stoper 23 yaşındaki Darko Lazic'i transfer etti. Fernandes ile 6 aylık, Lazic ile 2,5 yıllık sözleşme imzalandı. Sağ ve sol kanatta da görev yapabilen Junior Fernandes daha önce Deportes Cobreloa, Deportivo Municipal Mejillones, Magallanes, CD Palestino, Universidad de Chile, Bayer Leverkusen ve Dinamo Zagreb takımlarında forma giydi. Fernandes Şampiyonlar Ligi Elemeleri ve Şampiyonlar Ligi'nde 6'şar kez forma giydi ve bir gol kaydetti. Sağbek ve önlibero mevkilerinde de görev yapabilen Darko Lazic ise daha önce Sırbistan'ın Kızılyıldız, Spartak Sbotica ve Anji Mahackale takımlarında forma giydi.

A photo posted by Aytemiz Alanyaspor Kulübü (@alanyasporkulubu) on

Također valja napoemnuti kako je sada bivši dinamovac Josip Brekalo prešao u redove drugoligaša Stuttgarta.

Brekalo je u Wolfsburg stigao iz Dinama na ljeto 2016. godine, a sportski direktor 'švaba' Olaf Rebbe nedavno je bio odbacio medijske napise o potencijalnom transferu kao glasine. U međuvremenu se situacija očito promijenila i Brekalo je do kraja utorka, kada se zatvarao zimski prijelazni rok, ipak preselio u redove njemačkog drugoligaša.

Linker
01. svibanj 2024 09:41