Action Images
'TO MI JE BILA NAJTEŽA ODLUKA'

ZABIO SE AUTOM U DRVO, UNIŠTIO SEZONU SUIGRAČU, ALI ĆE IGRATI PROTIV HRVATSKE!? Slavni suparnik Zlatka Dalića sve iznenadio neočekivanim potezom

Piše: HinaObjavljeno: 05. listopad 2019. 01:10

Izbornik velške nogometne reprezentacije Ryan Giggs izazvao je brojne polemike nakon što je na popis kandidata za utakmice protiv Hrvatske i Slovačke u kvalifikacijama za EURO 2020. uvrstio krilnog igrača Derby Countyja Toma Lawrencea koji je koncem rujna u pijanom stanju izazvao prometnu nesreću u kojoj je ozljeđen njegov suigrač Richard Keogh.

Lawrence je nakon klupskog 'team buildinga' u alkoholiziranom stanju izazvao prometnu nesreću sudarivši se s automobilom kojeg je vozio njegov suigrač Mason Bennett, a zatim se zabio i u stablo. Lawrence i Bennett su prošli bez ozljeda, međutim stradao je kapetan Derbyja Richard Keogh koji se vozio s Lawrenceom. U sudaru mu je teško ozlijeđeno koljeno i za njega je ova sezona završila.

Lawrence i Bennett su završili u pritvoru, nakon triježnjenja pušteni su na slobodu, a uskoro ih očekuje suđenje.

Očekivalo se kako će Giggs barem privremeno prekrižiti 'nestašnog Lawrencea', međutim ipak ga je uvrstio na popis kandidata za utakmice protiv Slovačke i Hrvatske.

Osijek, 080619
Gradski vrt. 
Utakmica kvalifikacije za EURO 2020. izmedju Hrvatske i Walesa.
Na fotografiji: Ryan Giggs.
Foto: Ivan Peric / CROPIX
Ivan Peric / CROPIX

"To mi je bila najteža odluka otkako sam izbornik. Puno sam o tome razmišljao, nije bilo lako i još uvijek nije lako. Ljudi imaju pravo na svoje mišljenje i znam da su mišljenja podijeljena. Ali da ga nisam izabrao, bilo bi kritika i od strane nogometne zajednice," kazao je Giggs za britanske medije.

Velški strateg je otkrio kako je o svemu razgovarao i s menadžerom Derby Countyja Nizozemcem Phillipom Cocuom, ali i s izvršnim direktorom saveza Jonathanom Fordom.

"Želio sam čuti i njihovo mišljenje. Jednako razmišljamo, jer je Tom igrao za Derby ove srijede," kazala je legenda Manchester Uniteda.

"Razgovarao sam i s Tomom, razočaran je onim što je učinio. Zna da je pogriješio. Lawrencea sam izabrao iz nogometnih razloga. Ja sam nogometni menadžer i biram nogometaše," poručio je Giggs.

Lawrence i Bennett se moraju pojaviti na Derby Magistrates sudu 15. listopada - dva dana nakon ogleda protiv Hrvatske.

Wales prvo očekuje gostovanje u Trnavi protiv Slovačke 10. listopada, a tri dana kasnije i ogled protiv svjetskih doprvaka u Cardiffu.

Velšani se trenutačno nalaze na četvrtom mjestu skupine sa šest bodova, četiri manje od lidera Hrvatske i tri manje od Slovačke i Mađarske. Međutim, Giggsova družina ima i utakmicu manje.

Linker
20. travanj 2024 02:21