LAKOĆOM DO SLAVLJA

Wenger pun kritike, Messi sretan zbog skidanja prokletstva: 'Napokon sam apsolvirao Čecha'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 24. veljača 2016. 00:37

Nakon prve utakmice osmine finala Lige prvaka između Arsenala i Barcelone putnik u četvrtfinale je praktički odlučen i prije uzvrata koji je na rasporedu 16. ožujka na Camp Nou. Naime, zaista je teško vjerovati da Arsenal može nadoknaditi zaostatak 0:2 u Barceloninom dvorištu.

Dvostruki strijelac za Barcelonu koja u prvom poluvremenu nije uputila udarac u suparnički okvir bio je Lionel Messi koji je prvi put u sedmoj utakmici uspio skinuti 'prokletstvo Petra Čecha'.

"Sretan sam što sam napokon apsolvirao i tu priču o Čechu, ali još sretniji sam zbog rezultata koji nam otvara vrata sljedećeg kruga. U prvom dijelu utakmica je bila fizička, naporna, tek u nastavku otvorio se prostor za kreiranje opasnijih akcija. Znamo da 2-0 nije kraj, ali jednom nogom smo ipak u četvrtfinalu", prokomentirao je Messi.

"Barcelona je sjajna momčad. Uložili smo puno energije u utakmicu, a tehnički smo bili vrlo prosječni. Ono za čime žalim je što smo u trenutku kad smo izgledali dominantnije primili gol“, rekao je nakon utakmice Arsenalov menadžer Arsene Wenger koji je povukao paralelu s prošlogodišnjim srazom protiv Monaca u osmini finala.

"Slično kao i prošle godine, bili smo naivni i to je frustrirajuće. Kad smo izgledali da bismo mogli pobijediti jednostavno smo pali. Realno će biti jako, jako teško, ako ne i nemoguće. Moramo otići tamo i boriti se. Imali smo prilike, ali nismo zabili“, zaključio je Arsenalov menadžer.

S druge strane, Barcin trener Luis Enrique je nakon susreta rekao:

"U prvom poluvremenu su se branili sa svim igračima iza lopte, ali uspjeli smo ih izmoriti, tako da su prilike došle. Svatko tko poznaje nogomet zna da je potrebno takvo poluvrijeme da bi se u drugom moglo ovo napraviti. Oni su bili izmoreni, pa smo mogli otvarati prostor i stvarati prilike. Također smo jako dobro zaustavili njihove kontranapade“.

Barcelona je sada neporažena u 33 uzastopne utakmice što je niz koji su Katalonci započeli još početkom listopada prošle godine.