Ronald Gorsic / CROPIX
BIZARNA OZLJEDA ALŽIRCA

VJEROVALI ILI NE Soudani je išao prema dućanu, a onda se zbilo nešto nevjerojatno!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. siječanj 2016. 20:41

Kad te neće, onda te neće! Zorana Mamića i njegovu momčad zaista neće. Nakon što su stradali križni ligamenti Josipa Pivarića, Dinamo je snašla ozljeda još jednog ključnog igrača. Ozlijedio se El Arabi Hilal Soudani! Ozljeda nije teška kao ona Pivarićeva, ali je uistinu - bizarna! Vjerovali ili ne, Alžirac ju je zaradio na - pokretnim stepenicama. U slobodno vrijeme navratio je u trgovinu koja je imala kat pa se morao popeti pokretnim stepenicama. Nije pazio, zapeo mu je palac, dobro se razrezao, bilo je krvi, pukao je nokat. Svi su se u Dinamovoj delegaciji samo su uhvatili za glavu. Je li ovo moguće? To je bilo jedino pitanje, otkrivaju Sportske novosti.

Gomila pehova

Soudani će pauzirati, neće ga biti na treninzima tri-četiri dana, možda i duže. Jer teško je vjerovati da će moći obuti kopačku s obzirom na ozljedu palca... Treba li naglasiti da alžirski reprezentativac neće moći proći pripreme kako ih je zamislio Zoran Mamić? Sad umjesto treninga na travnjaku radi druge vježbe, ali, naravno, to nije to...

Zaista nevjerojatan peh Modrih kad su u pitanju ozljede. Bilo ih je i prije dolaska na španjolske pripreme. Sjetite se samo Schildenfelda, Pavičića, Sigalija, Taravela, Antolića, svojedobno loma noge Fernandesa... Modri zaista sjajno guraju s obzirom kakve ih nevolje prate, treneru Mamiću mora se skinuti kapa do poda što je sačuvao živce i unatoč svim tim nedaćama napravio odlične rezultate.

Baš smo na temu ozljeda jučer malo popričali s Dinamovim nogometašima koji su bili posjetitelji liječničkih ordinacija.

- Prvo, jako mi je žao mog cimera i prijatelja Josipa Pivarića. Nevjerojatna je nesreća koja mu se dogodila. Mene je dugo mučila ozljeda leđa. Ne želim se toga ni sjećati. Dugotrajna rehabilitacija, odvojeni treninzi, užas. Suigrači igraju utakmice, a ja na tribini. Nema goreg razdoblja za sportaša, ali izgleda da se, nažalost, i to mora proći - kazao nam je kapetan Domagoj Antolić.

Nema straha

Argentinca Leonarda Sigalija trener Mamić štedi na ovim pripremama, stoper je također imao neugodnu ozljedu, pa na treninzima u nekim trenucima zna raditi odvojeno.

Domagoj Pavičić se nada da više nikad neće biti ozlijeđen...

- To bih htio, ali vjerojatno je moja želja od onih nerealnih. Terapije, bazen, teretana, a ostali igraju utakmice. Nema goreg od toga. Ne, ne razmišljam da bih se opet mogao ozlijediti. Nema smisla promišljati o nečemu na što nemaš utjecaja.

Nitko kao Šifo

Gordon Schildenfeld je pak bio poseban slučaj. Odmah kad je na ljeto stigao u Maksimir ozlijedio se na pripremama u Moravskim Toplicama, do ovih zimskih priprema nije odigrao ni minute za Dinamo.

- Nikada u karijeri nisam imao takvu ozljedu. Šest mjeseci sam bio bez utakmica i normalnih treninga. Ne ponovilo se. Nije mi bilo lako, ali sam sad pun motiva, veselim se svakom treningu i jedva sam dočekao prve utakmice - kazao je Schildenfeld.

Linker
28. rujan 2024 23:23