Getty
OKRŠAJ DIVOVA

VIDEO: URNEBES U TORINU: Mandžo 'skuhao' gol za veliki povratak, Juventus se vratio u igru i dobio ovacije!

Nogometaši Barcelone načinili su veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u prvom dvoboju osmine finala u Londonu pobijedili Arsenal 2:0. U drugom dvoboju Juventus i Bayern su odigrali 2:2, a kod oba gola talijanskog prvaka sudjelovao je hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić.
Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 23. veljača 2016. 20:37

JUVENTUS - BAYERN 2:2

Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Lichtsteiner, Evra; Khedira, Marchisio, Pogba; Cuadrado, Dybala, Mandžukić

Bayern: Neuer; Bernat, Lahm, Alaba, Kimmich; Alcantara, Douglas Costa, Vidal, Robben, Müller, Lewandowski

Uoči utakmice Massimiliano Allegri, trener Juventusa nije krio da priželjkuje utakmicu bez golova, no, to kao da je dodatno motiviralo Guardiolu koji je svoje trupe poslao u pravu ofenzivu. Njemačka momčad od samog starta suvereno je vladala terenom i Juventus je bio u podređena ekipa osuđena tek na stalnu obranu.

Gosti su nadmoć okrunili s dva gola, ali nakon toga posustali i dozvolili razbijenom Juventusu da prestroji redove, vrati se u igru i izvuče iz naizgled bezizgledne situacije. Bayern je pokazao kvalitetu, ali Juve snagu volje i barem na papiru uzvrat u Münchenu bit će neizvjestan.

Buffon je bez većih problema zaustavio volej kojeg u 5 minuti s 20-ak metara uputio Vidal, ali bio je to tek uvod u pravu opsadu u koja je uslijedila na gol Juventusa. Od samog početka Juventus se našao u podređenoj ulozi kao da se ne igra u Torinu. Uspjeli su domaćini u 12. odigrati polukontru, ali ubačaj Dybale u šesnaesterac, Mandžukić nije uspio najbolje zahvatiti i lopta je završila daleko od gola. Minutu kasnije Bayern je imao stopostotnu prigodu. Kada je Buffon već nemoćno ležao na travi Lewandowski je nesebično uposlio Mullera koji se neobično spetljao i s par metara nije uspio gurnuti loptu preko gol crte. Propuštena prigoda nije poremetila ritam njemačke momčadi koja je igru potpuno preselila na polovicu Juventusa. U rukometnom stilu, na 30-ak metara od gola Buffona, momčad Njemačkog prvaka plela je mrežu i sredinom prvog poluvremena omjer posjeda lopte bio je 72:28 u korist gostiju. Costa na lijevoj, Robben na desnoj razvlačili su obranu Juventusa koja je sve češće bila na mukama i dvije minute prije konca poluvremena ipak pokleknula.

Akciju je na desnoj strani započeo Robben. Ubačena lopta odlazi na lijevu stranu gdje je prihvaća Costa i ponovno šalje u gužvu pred vrata domaćina. Barzagli pokušava izbaciti, ali idealno upošljava Mullera koji ovaj put ne griješi i pored nemoćnog Buffona trese mrežu Juventusa. U sudačkoj minuti naknade Talijani su napokon uspjeli doći do kaznenog prostora gostiju, ali pad Dybale nakon duela s Vidalom nije kod suca, ali ni kod domaće publike izazvao velike reakcije.

U nastavku Marchisio ostao je u svlačionici, a zamjenjuje ga Hernanes, no, bila je to zamjena na koju je Alegri bio prisiljen (Marchisio se ozlijedio) i odnosi snaga na terenu se nisu promijenili. Ponovno je bilo dovoljno samo par minuta da se igra preseli na polovicu Juventusa, a samo deset za drugi gol u mreži Buffona. Savršenu kontru gostiju u svom karakterističnom stilu okončao je Robben.

Nakon drugog pogotka nogometaši Bayerna, očito zadovoljni rezultatom, krenuli su u bezbrojna beskorisna dodavanja na sredini terena i uskoro je stigla kazna. Mandžukić odlično iskoristio grešku Kimmicha, gurnuo loptu u prostor, a Dybala zabija u desni kut za 1:2. Samo pet minuta kasnije Hrvatski reprezentativac ponovno odlično asistira, ali Cuadrado ne koristi odličnu prigodu. Probuđeni Juventus u 76. uspijeva izjednačiti. Mandžukićev ubačaj Morata glavom spušta, a Sturaro ubacuje u mrežu. Posljednjih desetak minuta donijelo je dodatnih uzbuđenja na obije strane, ali bez golova i na kraju završilo je remijem, doduše ne onim koji je priželjkivao Alegri.

PRIJENOS UŽIVO

KRAJ UTAKMICE

90' - stisnuo je i Bayern nakraju utakmice, pokušao doći do pobjede, ali ostalo je na Olimpicu 2:2

89' - Bayern je sada opasno zaprijetio, ali Buffon je uspio skrenuti loptu u petercu i spriječiti novi pogodak

83' - Pogba je sada glavom pucao preko gola Neuera, gol visi u zraku

82' - krenuo je Juventus i po pobjedu, kakav je to preokret na travnjaku u odnosu na prvo poluvrijeme kad je Bayern apolutno dominirao

76' - GOOOL! Potpuni povratak Juventusa! Sturaro je zabio za 2:2









75' - Guardiola radi izmjenu, umjesto Bernata je ušao Benatia

63' - GOOOL! Juventus je smanjio na 2:1. Požrtvovni Mandžukić je iskoristio grešku obrane Bayerna i sjajno gurnuo loptu Dybali koji iz blizine matira Neuera.









55' - GOOOL! Bayern vodi 0:2. Prekrasan pogodak nakon šetnje po kaznenom prostoru Juventusa zabio je Arjen Robben.









46' - počelo je drugo poluvrijeme, krenuo je odmah Juventus odlučnije prema Bayernovu golu

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

43' - GOOOL! Bayern je u prvom dijelu sasvim nadigrao Juventus u i 43. minbuti probio talijanski bedem. Zabio je Thomas Muler nakon opsade Buffonova gola i iskupio se za prekršaj iz 13. minute.









29' - nema nakon promašaja Müllera velkih prilika, sada je Bernat pucao s vrha šesnaesterca, a Buffon je nakon nespretne reakcije, uspio spasiti svoj gol









14' - velika prilika za Bayern! Muller je sam izbio pred Buffona nakon dobrog proigravanja Lewandowskog, ali napravio je korak previše i upropastio stopostotnu šansu

13' - Pokušao je sada Douglas Costa, ali nema gola.

12' - Novi pokušaj Mandžukića, ali odlazi pokraj gola. Hrvatski napadač je jako aktivan na početku.









4' - Vidal je zaprijetio golu Juventusa, ali brani Buffon.

1' - Mandžukić je zaprijetio već u prvoj minuti, ali je Neuer njegov udarac obranio.

1' - Počeo je sudar divova u Torinu. Na tribinama vlada sjajna atmosfera.

20.30 - "Vjerujem da ćemo gledati jako izjednačenu utakmicu. Tek u uzvratu odlučit će se tko će proći dalje“, najavio je susret za njemački Sky Sport Franz Beckenbauer.

20.15 - Juventusov trener Massimiliano Allegri odlučio je od prve minute u sastav postaviti hrvatskog napadača Marija Mandžukića, povratnika nakon ozljede.

Linker
05. lipanj 2024 09:38