ATP CHALLENGER

Veić se bori za treći finale sezone i traži idealan uvod u umaški turnir

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 07. srpanj 2012. 12:46

Hanescu je ostao na terenu samo 24 minute. Naime, kod rezultata 4:1 za njega, kvalifikant Androić i najugodnije iznenađenje turnira je predao zbog ozlijede gležnja. Osvojio je samo dva poena na servis domaćeg igrača, te je izgubio drugi servis gem. Tako je Hanescu došao do drugog polufinala u dva tjedna, što su mu najbolji rezultati u ovoj "mršavoj" sezoni i čini se jedini pravi put za povratak u Top 100.

Naime, konkurencija na ATP turnirima djeluje kvalitetnije u ovom trenutku, a kroz ovakve turnire može povratiti samopouzdanje i osvojiti puno značajnih bodova. Što mu je u svakom slučaju najveća motivacija.

Veić je drugi nositelj ovdje, najbolje rangirani jer je Brands, prvi nositelj, ispao u drugom kolu. Ovo je hrvatskom tenisaču odlična priprema za Umag i sigurno će slijedeći tjedan igrati s puno samopouzdanja. Pashanski je dan ranije igrao skoro tri sata, što je po ovakvoj vrućini jako teško. Posebno jednom 29-godišnjaku poput njega. Srpski tenisač je djelovao nezaustavljivo u prvom setu.

Izgubio je samo četiri poena iza servisa, te došao do seta kroz tie-break. Ipak, bila je to Pirova pobjeda. Nije imao snage za daljnji tijek, posebno jer je Veić s puno istrčavanja dodatno umarao svog suparnika i do kraja susreta je Veić izgubio još samo četiri gema. Veić ove sezone ima već dva finala na ovoj razini, no čini kako bi Hanescu mogao biti prevelik zalogaj u ovom trenutku.

Linker
20. rujan 2024 13:15