LIGA KUP

United prošao, Spursi ispali

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. prosinac 2013. 00:37

Nogometaši Manchester Uniteda i West Hama posljednja su dva polufinalista engleskog Capital One Cupa (Liga kup), gdje su se priključili Manchester Cityju i Sunderlandu...

Manchester United je slavio na gostovanju kod Stoke Cityja 2-0, dok je West Ham slavio na gostovanju kod Tottenhama na White Hart Laneu 2-1.

Iako su igrali bez dvojice najboljih napadača, Robina van Persieja i Waynea Rooneyja "crveni vragovi" uspjeli su doći do trijumfa. Mreže su mirovale do drugog poluvremena, a u prvom je poluvremenu došlo do kratkotrajnog prekida nakon proloma oblaka.

Strijelac prvog gola za momčad Davida Moyesa u 62. minuti bio je Ashley Young dalekometnim topovskim udarcem s nekih 18-ak metara. Drugi je gol za United zabio Patrice Evra svojom slabijom desnom nogom, zavrnuvši ju u dalji gornji kut s nekih 12-ak metara u 78. minuti.

U Tottenhamu su nastavili s blijedim rezultatima. Nakon visokog 5-0 domaćeg premierligaškog poraza od Liverpoola koji je posla koštao menadžera Andre Villas-Boasa uslijedilo je i ispadanje iz Liga kupa iako su "spursi" poveli sjajnim golom Emmanuela Adebayora iz voleja u 67. minuti.

No, "čekićari" su se vratili u posljednjim trenucima i postigli dva gola u razmaku od pet minuta. U 80. minuti zabio je Matthew Jarvis iskosa s lijeve strane na dodavanje Matthewa Taylora, a potom i Modibo Maiga glavom na dodavanje Mohameda Diamea. Kažimo da je ovo bila premijerna utakmica na klupi "spursa" za privremenog menadžera Tima Sherwooda.

Capital One Cup, četvrtfinale:

Stoke City - Manchester United 0-2 (Young 62, Evra 78)

Tottenham - West Ham 1-2 (Adebayor 67 / Jarvis 80, Maiga 85)

Linker
22. rujan 2024 11:29