OTVARAJU ĐOKOVIĆ I DELIĆ

Željko Krajan nakon ždrijeba: 'Zadatak je težak, gosti smo kod ekipe za koju igra Nole'

Piše: ArhivaObjavljeno: 05. ožujak 2015. 14:43

Kraljevačko gradsko kino, ovdašnji “bioskop”, imalo je u četvrtak u podnevnim satima posebnu “matineju”. Dok su u večernjim satima na programu standardni “Američki snajper”, dugoočekivani sportski film o košarkašima “Bit ćemo prvaci svijeta” i ostali aktualni filmski hitovi, popodne su svoju “predstavu” na ždrijebu odigrali Novak Đoković, Borna Ćorić i njihove kolege.

Izbornici Željko Krajan i Bogdan Obradović očekivano su odredili da su prvi igrači Novak Đoković i Borna Ćorić, a drugi Viktor Troicki i Mate Delić. Kako je iz “bubnja” prvo izvučeno ime Novaka Đokovića, po pravilima Davis Cupa automatski je određeno da će u petak meč otvoriti Nole i Delić, poslije čega će na teren Troicki i Ćorić.

Naravno, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić igrat će drugog dana u paru protiv Franka Škugora i Marina Draganje.

- Nije bilo prostora za puno iznenađenja, zadovoljni smo ždrijebom. Borna je onako u sebi zaželio da igra drugi i to mu se ostvarilo, rekao je izbornik Krajan nakon ždrijeba.

Krajanu baš i nije sjelo logično pitanje zašto u Davis Cup reprezentaciji nema Ivana Dodiga:

- Ivan?! Nije baš trenutak da se o tome priča. Činjenica je da nije spreman, bio je ozlijeđen. Nije mu se ovaj nastup uklapao u raspred i zato se ispričao. Možemo se samo nadati da ćemo ga uskoro imati na raspolaganju. S jedne strane, limitirani smo neigranjem nekolicine igrača, a s druge strane gosti smo kod ekipe za koju igra Novak Đoković. Ukupno, to je sastav koji, ako ostane u ovakvom sastavu, je glavni favorit za osvajanje Davis Cupa. Šanse uvijek postoje i ja se nadam da će se dečki zalagati u svakom trenutku, ali zadatak je vrlo težak.

- Kad smo prošle godine saznali da je Hrvatska suparnik, razmišljali smo o tome da se igra u nekoj većoj dvorani, no, mislim da je Kraljevo ovo zaslužilo. I ovaj dio Srbije zaslužio je vidjeti vrhunski tenis. Samo sam jednom davno igrao u Srbiji izvan Beograda i to u Novom Sadu. To je i meni novo iskustvo. Borna ima veliki potencijal, na pravom je putu, jako je zreo za svoje godine što je rijetkost za nekog od 18 godina. Dobio je Nadala i Murraya u par mjeseci, stabilan je, čvrst. To će mu u budućnosti pomoći, samo treba biti skroman i posvećen tenisu kao što i jeste - rekao je Đoković nakon ždrijeba za prvog hrvatskog igrača. Govorio je i o Deliću s s kim otvara meč:

- Znam Matu, imamo prijateljski odnos, trenirali smo također u Australiji. Ovu mu nakon Amsterdama drugi meč u Davis Cupu, bit će mu to super, on nema što izgubiti. Prvi put ćemo igrati, bit će interesantno. Visok je, može to iskorititi za pritisak. Iskustvo je moja prednost, puno sam takvih mečeva odigrao...

- Nema tu puno kombinacija, samo su dvije, no i ja sam zadovoljan ždrijebom - rekao je izbornik Srbije Obradović.

Uobičajeni pozdravni govor koji prate slične događaje dao je počasni predsjednik TSS-a Slobodan Živojinović, nekad prvo ime tenisa s ovih prostora. Prvi meč na rasporedu je petak u 13.00.

Linker
23. rujan 2024 23:31