Borna Coric of Croatia reacts after winning his match against Rafael Nadal of Spain at the Swiss Indoors ATP 500 tennis tournament in Basel on October 24, 2014. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
 FABRICE COFFRINI/AFP
ATP CHENNAI

Wawrinka prejak za Ćorića

Piše: HinaObjavljeno: 07. siječanj 2015. 17:35

Četvti tenisač svijeta i aktualni pobjednik Australian Opena , Švicarac Stan Wawrinka, u 2. kolu ATP turnira u indijskom Chennaiju sa 6-1, 6-4 svladao je 18-godišnjeg hrvatskog Davis Cup reprezentativca Bornu Ćorića.

Stanislas Wawrinka, dvostruki pobjednik turnira u indijskom Chennaiju, trebao je 71 minutu za pobjedu 6-1, 6-4 nad jednom od najvećih nada svjetskog tenisa, Zagrepčaninom Bornom Ćorićem. Švicarac je u prvom setu iskoristio sve prilike na servis 18-godišnjeg hrvatskog tenisača te izgubio samo četiri poena servirajući. No, u drugom setu je vođena žestoka borba, nakon što je Ćorić u prvom gemu spasio tri break-lopte.

Ćorić je nekoliko puta uspio i zaprijetiti servisu švicarskog tenisača u drugom setu, ali do break-lopte nije došao. Mješavinom odličnih Wawrinkinih poteza i laganih Ćorićevih pogrešaka, branitelj naslova u sedmom je gemu stigao do odlučujućeg breaka. Hrvatski tenisač nije se predao, spasio je dvije meč-lopte u devetom, pa još dvije u desetom gemu, a na petu je njegov pasing za nekoliko centimetara bio predugačak što je Wawrinki donijelo prolaz u šesto četvrtfinale na ovom turniru na kojem mu je ovo sedmi nastup.

ATP Chennai, 2. kolo:

Stanislas Wawrinka (Švi/1) - BORNA ĆORIĆ (HRV) 6-1, 6-4

David Goffin (Bel/4) - Ričardas Berankis (Lit) 6-0, 4-6, 7-6 (1)

Gilles Mueller (Lux/8) - Elias Ymer (Šve) 6-4, 6-3

Linker
24. rujan 2024 03:21