Vlado Kos/CROPIX
OBJASNILA ENGLEZIMA

Vekić: Nastup za Veliku Britaniju ne dolazi u obzir, mi Hrvati smo ponosan narod

Jako sam sretna što igram za Hrvatsku. Znate, mi Hrvati smo jako ponosni, imamo veliko srce i zato nikad nisam razmišljala o nastupanju za Veliku Britaniju - rekla je Donna
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. siječanj 2013. 14:56

Donna Vekić zasigurno je jedna od najvećih priča uvodnog dijela Australian Opena. Način na koji je 16-godišnja Osječanka pomela Čehinju Andreju Hlavačkovu (6-1, 6-2) nikoga nije ostavio ravnodušnim, stoga ne čudi da je Donna nakon meča postala 'tražena roba' kod novinara, pogotovo engleskih.

Kao što je poznato, Donna radi s bivšim trenerom Tima Henmana, Davidom Felgateom, a njezina baza je London. Stoga ne čudi što su 'otočani' prvo upitali Vekić razmišlja li možda da hrvatsku zastavu zamijeni britanskom.

- To ne dolazi u obzir. Jako sam sretna što igram za Hrvatsku. Znate, mi Hrvati smo jako ponosni, imamo veliko srce i zato nikad nisam razmišljala o nastupanju za Veliku Britaniju - rekla je Donna nakon čega se osvrnula na svoju premijernu pobjedu u Melbourneu:

- Bilo je sjajno. Na početku sam bila jako nervozna, ali što je meč išao dalje, bila sam sve opuštenija i igrala sve bolje. Stvarno nisam očekivala tako laganu pobjedu...

Sljedeće kolo Donni donosi puno težu zadaću - Caroline Wozniacki. Bivšu prvu tenisačicu svijeta...

- I mene strašno zanima mogu li joj zaprijetiti i nanijeti kakvu štetu...

David Felgate: Glava i srce će ju daleko odvesti

Petu godinu sam s njom i baš je lijepo. Upoznao sam je kad je imala 11 godina, odnosno, tada mi ju je predstavio njen agent, koji je također i danas s njom. Vrlo brzo smo se našli na istoj valnoj duljini. Ona je zbilja voljela i dalje voli raditi, učiti, slušati, napredovati, a ja volim trenirati i brinuti o njoj. Dobro nam ide - rekao je Donnin trener David Felgate, te nastavio:

- Ne, nisam znao da može postati jako dobra. Mnogi to govore, kažu za nekoga, tko je već postao zvijezda, kako je to odmah na njemu vidio dok je bio dijete. Ja nisam i ne sramim se to reći. Vidio sam odmah na početku njenu ogromnu volju za radom. I ako sam rekao budi kod mene u 18 sati, ona je bila. I bez obzira na to što je morala doći iz Hrvatske, bez obzira na bilo što...

Trener Felgate je dodao i sljedeće:

- Ima Donna mnogo prednosti, ona se stvarno sjajno kreće za tenisačicu takve konstitucije. Ona se ne boji niti izaći na mrežu, što je odlično jer ima predispozicije i za dobru volej igru. Također, prednost je što u Hrvatskoj raste i stasava tenisačica slične dobi, a to je Ana Konjuh. To može povući i jednu i drugu. I za kraj, mislim da su njeni najveći talenti glava i srce. To je može odvesti jako daleko - rekao je čovjek koji je nekada brinuo i o Timu Henmanu, nekadašnjoj britanskoj teniskoj zvijezdi.

Linker
21. rujan 2024 16:10