INDIAN WELLS

Vekić ispala u drugom kolu

Početak je obećavao puno, no ubrzo je dvoboj skrenuo na predložak iz Shenzena, kada je Kazahstanka slavila sličnim rezultatom
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 14. ožujak 2015. 00:04

Idealan uvod pa raspad sistema nakon tri gema - to je priča novog bolnog poraza Donne Vekić. U drugom kolu Indian Wellsa, 18-godišnju je Osječanku sa 6-3, 6-3 svladala Zarina Diyas.

Početak je obećavao puno, no ubrzo je dvoboj skrenuo na predložak iz Shenzena, kada je Kazahstanka slavila sličnim rezultatom. Donna je u prvi set ušla s dva breaka, odmah ih ispustila, a zatim dvostrukom pogreškom pogurnula 32. igračicu svijeta u vodstvo. Diyas je prelila dominaciju na drugi set, nanizala deset (!) gemova zaredom i ubrzo zaključila meč.

Večer ranije, Borna Ćorić uspješno je odradio svoj debi na Mastersima. Andreas Haider-Maurer prijetio mu je otprilike tri minute. Toliko je trajao prvi servis-gem u kojem je Zagrepčanin spasio dvije break lopte. Sve iza toga izgledalo je kao „kamilica“ za konačnih 6-4, 6-4.

U drugom kolu Ćoriću slijedi novi izazov, jer će s druge strane biti Australac hrvatskih korijena Bernard Tomić. Obojica imaju istog menadžera, obojica znaju kako je nositi teret velikih očekivanja, a razlika leži u činjenici da je Tomić četiri godine stariji i u kolekciji već ima dvije titule te četvrtfinale Wimbledona.

Pobjednika će ždrijeb odvesti na boljeg iz okršaja između Ivana Dodiga i Davida Ferrera. Marin Čilić, inače, u drugom kolu ide na Juana Monaca, dok će Ivo Karlović igrati protiv Stevea Johnsona.

ATP/WTA Indian Wells

2. kolo (Ž): Diyas(28) - Vekić 6-3 6-3. 1. kolo (M): Ćorić - Haider-Maurer 6-4 6-4.

Linker
23. rujan 2024 19:26