Neja Markicevic / CROPIX
ATP UMAG

Topić prošao, Mesaroš ne

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. srpanj 2013. 00:03

Glavni ždrijeb umaškog turnira bit će bogatiji za jednog hrvatskog tenisača, Joška Topića, iako je malo nedostajalo da isto izbori i Kristijan Mesaroš...

Uoči posljednjeg kola kvalifikacija već je bilo poznato da će Topić ili Duje Kekez izboriti nastup u glavnom turniru, s obzirom da su upravo njih dvojica igrali međusobno. Topić je nakon velike borbe i gotovo tri sata tenisa slavio s 3-6, 7-6(2), 6-4, te se tako u glavnom turniru pridružio Antoniju Veiću, Mati Deliću i Borni Ćoriću.

Mesaroš je u posljednjem kolu kvalifikacija igrao protiv prvog nositelja istih, Srbina Dušana Lajovića, te ga je nekoliko poena dijelilo od plasmana u glavni turnir. Mesaroš je dobio prvi set rezultatom 6-4, međutim njegova se igra u drugom u potpunosti raspala pa ga je izgubio bez osvojenog gema.

U trećem su obojica gubila svoj početni udarac po dva puta, pa je sudionika u glavnom turniru morao odrediti tie-break. Mesaroš se dobro držao do rezultata 4-4 kada je Lajović napravio mini-break, te sa sljedeća dva svoja servisa izborio glavni turnir.

ATP Umag, kvalfikacije, 3. kolo:

Lajović - Mesaroš 4-6, 6-0, 7-6(4)

Topić - Kekez 3-6, 7-6(2), 6-4

1. kolo

L. Mayer - Ramos 6-1, 6-3

Linker
01. srpanj 2024 11:12