AFP
BIRMINGHAM

Tomljanović i Vekić uspješne

Tomljanović se u glavni dio turnira probila kroz kvalifikacije, a u ponedjeljak je u 1. kolu, za manje od sat vremena, nadigrala Amerikanku i braniteljicu naslova Melanie Oudin sa 6-3, 6-1
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. lipanj 2013. 15:36

Hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović (20) plasirala se u 2. kolo WTA turnira koji se ovaj tjedan igra na travnatim terenima u Birminghamu, uz nagradni fond od 235.000 dolara…

Tomljanović se, podsjetimo, u glavni dio turnira probila kroz kvalifikacije, a u ponedjeljak je u 1. kolu, za manje od sat vremena, nadigrala Amerikanku i braniteljicu naslova Melanie Oudin sa 6-3, 6-1. Na samom početku meča obje su igračice bile vrlo sigurne na svojim servisima, no nakon što je 80. igračica svjetske ljestvice povela s 3-2, Tomljanović je osvojila čak devet gemova zaredom i trijumfalno okončala dvoboj!

Manjih je problema Zagrepčanka imala samo u trećem gemu drugog seta kada je bila suočena s dvije break-lopte, ali izvukla se iz te situacije i odjurila prema 2. kolu u kojem je čeka prva nositeljica i 20. igračica svijeta Kirsten Flipkens. Tomljanović (155. na WTA ljestvici) će imati priliku uzvratiti Belgijanki za poraz u osmini finala ovogodišnjeg turnira u Miamiju. Bio je to njihov jedini dosadašnji međusobni dvoboj.

Spomenimo i da će u Birminghamu igrati još dvije hrvatske tenisačice. Suparnica Donni Vekić u 1. kolu je Talijanka Camila Giorgi, dok će Mirjana Lučić-Baroni na startu igrati protiv Čehinje Karoline Pliškove, koju je prošlog tjedna u finalu ITF turnira u Nottinghamu pobijedila Petra Martić.

I Vekić uspješna na startu



Naša je tenisačica na startu turnira koji se igra na travnatoj podlozi pobijedila 74. igračicu svijeta, Čehinju Karolinu Pliškovu, sa 6-3, 6-2. Po dva breaka u svakom setu bila su sasvim dovoljna 31-godišnjoj Lučić-Baroni da izbori 2. kolo i okršaj protiv bolje iz dvoboja između Belgijanke Yanine Wickmayer i Kazahstanke Julije Putinceve.

Lučić-Baroni je na ovaj način uzvratila Pliškovoj za poraz u njihovom jedinom dosadašnjem međusobnom ogledu, lani u Nassauu. Ujedno, za 21-godišnju Čehinju su se u njezina dva posljednja meča nepremostivom preprekom pokazale - Hrvatice. U subotu je u finalu ITF turnira u Nottinghamu izgubila od Petre Martić, a dva dana kasnije ju je zaustavila Lučić-Baroni koja na posljednjoj WTA ljestvici zauzima 101. mjesto.

Pobjedom Donne Vekić nad Talijankom Camile Giorgi u 1. kolu travnatog WTA turnira u Birminghamu kompletiran je današnji stopostotan učinak hrvatskih tenisačica...

Slavila je 16-godišnja Osječanka sa 7-6(3), 6-2 protiv 92. tenisačice svijeta u njihovom prvom međusobnom ogledu i sada ju čeka ogled protiv osme nositeljice, Poljakinje Urszule Radwanske koja je u 1. kolu bila slobodna.

Protiv Radwanske je Vekić dosad igrala jednom, ove godine na tvrdoj podlozi meksičkog Monterreya, a tada je Poljakinja slavila sa 6-4, 6-1.

WTA Birmingham, 1. kolo:

Vekić - Giorgi 7-6(2), 6-3

Tomljanović - Oudin 6-3, 6-1

Lučić-Baroni - Ka. Pliškova 6-3, 6-2

.

WTA Birmingham, 1. kolo:



Tomljanović - Oudin 6-3, 6-1

Lučić-Baroni - Ka. Pliškova 6-3, 6-2

Linker
22. rujan 2024 14:26