IZBORI ZA ATP BOARD

Zašto je Nadal sabotirao Ljubu: 'Valjda mu smeta što sam dobar s Federerom'

Ivan Ljubičić borio se s Giorgom Di Palermom za mjesto predstavnika igrača u ATP boardu. Na kraju nije prošao, samo zbog politike i - Rafaela Nadala
Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 16. srpanj 2012. 17:35

Još uvijek je, barem meni, neobično vidjeti Ivana Ljubičića bez reketa. Dominira elegancija, dobro raspoloženje, zadovoljstvo da je sve završilo kako je želio.

- Sad kad više ne igram, moram biti ozbiljan.

Ivan Ljubičić je okončao karijeru ne tako davno u Monte Carlu i krenuo nekim drugim stazama. Teniskim svakako, igračkim samo u sjećanjima. A toga ima. Sjećanja na dobra stara vremena kad je, između ostalog, u jednom trenutku bio i treći tenisač svijeta.

- Nisam znao da se moram igrati s politikom. Mislio sam da će biti dovoljno i dobro ponuditi pravi program.

Trebao je to biti povratak tamo gdje je nekad bio. I to izrazito uspješan. Tamo gdje je puno toga promijenio i posložio. Predstavnik igrača u ATP Boardu. Natjecao s Giorgom Di Palermom koji mu je bio nasljednik na toj poziciji kad se Ivan, pri kraju karijere želio baviti samo igrom. Utakmica koju na kraju, nije dobio.

- Dobar je, dobar.

Ova prilično sarkastična rečenica odnosi se na Rafaela Nadala. Čovjeka koji je, ako ćemo iskrenuo, "gurnuo Ivana niz štenge". Politikom. I toga ima na ATP Touru.

- Znam samo da je Nadal napravio sve što je mogao protiv mene. Nadal nikad nije bio žešći. U Miamiju je dao ostavku, ali je nastavio lobirati za svoje. I nikad žešće.

Ivanu nije jasno otkud taj animozitet osim...

- Osim ako se nije uvrijedio kad sam 2006. rekao da bih želio vidjeti Rogera Federera pobjednikom Roland Garrosa. Ako je to, neka mu je.

Ili još bolje...

- Možda mu smeta što sam dobar s Rogerom.

Za sve one koji su mislili da su Nadal i Federer nerazdvojni.

- Dobro, to su priče. Odnos je korektan, ali ne i nikad više od toga. Sigurno je da ih nećete vidjeti zajedno na večeri. Toliko dobri nisu.

Uživa u teniskoj mirovini

Ivan uživa u teniskoj mirovini, priznanjima za koja nije znao da će doći, poput poziva u Kraljevsku ložu All England Cluba, novom životu u potpunom obiteljskom okruženju, "od 0 do 24 sa djecom". Osjeća se, tvrdi, super.

- Tenis mi nimalo nedostaje. Niti 1 posto. Ni igra, ni fizičke pripreme. Ništa. Nikad nisam pomislio "jesam li napravio pogrešku". Nisam.

Linker
24. rujan 2024 00:28