AFP
WTA STRASBOURG

Zadnji put kad su se Lučić i Schiavone srele priča je bila gotova prije negoli je započela

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 23. svibanj 2012. 12:58

Za sve one koji nisu neko vrijeme gledali Mirjanu Lučić kako igra, meč prvog kola protiv Keothavong je pokazao da se u njenoj igri baš ništa nije promijenilo. Maksimalna agresivnost, nevjerojatno puno pogrešaka i fenomenalni winneri bili su i ostat će njen zaštitni znak. Samim time sve uvijek ovisi o Mirjani odnosno broju pogrešaka koje će u datom meču imati.

Protiv Keothavong je krenula katastrofalno, nije mogla ubaciti prvi servis, napravila je 7 dvostrukih pogrešaka i imala je nevjerojatnu 31 neforsiranu pogrešku do rezultata 2:6 3:5 i onda je konačno Mirjana počela igrati kako spada. 13 od sljedećih 16 poena bili su čisti winneri Lučićke a Keothavong naravno na takvu igru nema rješenja i čim je Mirjana prestala griješiti ovaj meč je postao jednosmjerna ulica. I na ovom primjeru se pokazalo koliko uvjeti u Strasbourgu dobro odgovaraju udaračicama jer je Mirjana ovdje na omjeru 9-1 u posljednje dvije sezone i igra stvarno dobro.

Za suparnicu će u drugom kolu imati Talijanku Schiavone koja iako ima očajne rezultate ove sezone ipak nije zaboravila igrati tenis, što je i potvrdila u prvom kolu gdje je demolirala očajnu Cadantu. Već smo spominjali veliku motivaciju koju Schiavone ima jer je pred vratima Roland Garros od kojeg ona uvijek ima maksimalna očekivanja.

Ono što joj također ide na ruku je činjenica da su uvjeti ovdje vrlo slični onima u Roland Garrosu gdje u zadnje dvije godine Schiavone ima omjer 13-1. Loptice su dapače iste, brze i to pogoduje igri Schiavone na zemlji. Talijanka i dalje ima igru u to uopće ne treba sumnjati ali treba vidjeti kako će reagirati protiv Lučić u situaciji kada će morati puno više trčati a puno manje gađati winnera kao što je to radila protiv Cadantu.

Zadnji put kad su se Lučić i Schiavone srele, prošle godine na US Openu priča je bila gotova prije negoli je započela i Schiavone je lakoćom stigla do 6:1 6:1 pobjede. Ovdje se Lučić puno bolje osjeća, a Talijanka je daleko od te forme koju je imala lani i možda ovog puta bude nešto interesantnije.

Linker
23. rujan 2024 20:29