Novak Đoković

 SCREENSHOT: TWITTER
OSTAO IZNENAĐEN

VIDEO: Reakcija novinara na Đokovićevu priču o cijepljenju postala hit: ‘Ali zašto, Novače, zašto?‘

Nakon intervjua s Novakom Đokovićem oglasio se novinar BBC-a Amol Rajan
Piše: SNObjavljeno: 15. veljača 2022. 11:30

Na društvenim mrežama osvanuo je djelić njegovog intervjua u kojem je objasnio cijelu situaciju iz Australije, kako gleda na nemogućnost nastupanja na Australian Openu i zašto je spreman podrediti osvajanje teniskih trofeja necijepljenju.

"Novak je bio odlučan da se ne oglašava u Australiji i tijekom turnira, dijelom i zato jer je želio ispoštovati sudionike turnira. Osjeća se pogrešno shvaćenim i predstavljenim, a intervjuom se želio distancirati od pokreta antovaksera. On smatra da kao vrhunski sportaš mora i te kako paziti što ulazi u njegovo tijelo. Rekao je da drži do svojih principa i da odluka o cijepljenju zavisi samo o njemu. Da svatko ima pravo na svoju odluku, da je to individualno. Mislim da je ovo sve napravio da bi se odbvojio od globalnog antivakserskog pokreta, kao i da još jednom poruči Australiji da nije želio kršiti pravila", objasnio je Rajan.

Inače, bila je zanimljiva Rajanova reakcija tijekom intervjua kada je Đokovića pitao je li se spreman odreći prilike da statistički postane najbolji tenisač koji je ikad uzeo reket u ruke zbog svojih osjećaja o cijepljenju.

"Ako to znači da ćeš morati propustiti Roland Garros, Wimbledon...Je li to cijena koju si spreman platiti?", pitao je Rajan Đokovića.

"Da, spreman sam platiti tu cijenu", odgovorio je srpski tenisač.

"Ali zašto Novače, zašto?", reagirao je Rajan.

"Princip da ja donosim odluku o mom tijelu važniji mi je od bilo čega drugoga", objasnio je Đoković.

Linker
17. travanj 2024 20:00