AP
ATP VALENCIA

Uspješni Hrvati: Sraz Marina Čilića i Ivana Dodiga za prolazak u polufinale

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. listopad 2012. 01:58

Na dvoranskom ATP turniru u Valenciji će se u petak odigrati hrvatski četvrtfinale. Jedan protiv drugoga će igrati Marin Čilić i Ivan Dodig.

Nakon što je Čilić u lagana dva seta, u srijedu, pobijedio domaćeg predstavnika Fernanda Verdasca, nekoliko sati kasnije je 2. kolo prošao i Ivan Dodig, koji je u glavni ždrijeb turnira došao preko kvalifikacija. Sa 6-1, 3-6, 6-2 Dodig je bio bolji od legende australskog i svjetskog tenisa, Lleytona Hewitta. Bio je to njihov prvi međusobni meč u karijeri.

Inače, kompletan je meč bio prepun amplituda kod obojice tenisača, ali je Dodig ipak manje plesao od odličnog do nešto lošijeg izdanja.

U prvom setu je Dodig odigrao sjajno, te je nakon 1-1 nanizao pet gemova zaredom. No, Hewitta nije pokopalo loše izdanje u prvom setu i činjenica što je bio posve indiferentan suparniku u otvarajućem setu.

Počeo je Australac prijetiti na suparnički servis, te je iskoristivši jednu od dvije break-lopte došao do drugog seta, u kojem je čvrsto igrao i na svoj početni udarac.

U trećem se setu očekivala velika borba i trajala je tijekom prva četiri gema. No, od 2-2 je Dodig zaredao sa četiri gema zaredom, ali je zapravo slomio Hewitta kada je kod 3-2 napravio ključni break. Dodig je ovim izborio treći četvrtfinale u 2012. godini. Prije Valencije je četvrtfinala igrao i gubio u Zagrebu i Queensu.

Meč je trajao dva sata i tri minute. Dodig je osvojio čak 20 poena više (89-69), a iskoristio je pet od osam break-prilika.

Zanimljivo da Čilić i Dodig nikada nisu odigrali jedan službeni meč na ATP razini.

Ekspresno se najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao u četvrtfinale dvoranskog ATP turnira u Valenciji. Za jedan sat i 17 minuta Čilić je svladao Fernanda Verdasca 6-1, 6-4.

Tako je Čilić izjednačio na 4-4 u međusobnim mečevima protiv Španjolca u karijeri, a podsjetimo da je nedavno pobijedio istog suparnika na turniru u Šangaju.

Nakon što su obojica uzela svoje servis gemove na startu meča, Čilić je nanizao idućih - sedam! Osvojio je prvi set sa 6-1, te je s breakom poveo 2-0 u drugom setu.

Uspio je Verdasco u tom trenutku vratiti taj break minusa, ali odmah u sljedećem gemu je Čilić, 14. igrač na svijetu i sedmi nositelj ovog turnira, još jednom oduzeo početni udarac Verdascu i nakon toga više nije bilo drame na terenu.

Čilić je do kraja meča čvrsto držao svoj servis, te je osigurao četvrtfinalni meč koji bi se mogao pretvoriti u hrvatski duel. Naime, Čilić čeka pobjednika meča Ivan Dodig - Lleyton Hewitt.

Čilić je u meču osvojio čak 25 poena više od suparnika (62-37), a iskoristio je četiri od sedam break-prilika (Verdasco jednu od dvije). Osvojio je Čilić čak 22 od 26 poena nakon prvog servisa, te je odservirao tri asa.

ATP Valencia, 2. kolo:

Dodig - Hewitt 6-1, 3-6, 6-2

Čilić (7) - Verdasco 6-1, 6-4

Goffin - Isner (5) 7-6(2), 4-6, 6-4

Linker
23. rujan 2024 22:17