AFP
BERCY MASTERS

Tsnoga vs. Ferrer: 'Zašto razmišljati o Londonu, ako se ždrijeb Pariza otvorio?'

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 02. studeni 2012. 12:36

Jučer je Almagro dobio Ramosa u tri tijesna seta. Sunarodnjak je imao šansu, ali nakupilo se takvih poraza u njihovom omjeru i to se uvuče u psihu tenisača. Kako je Almagro bio u prednosti tad, tako je istu situaciju imao Tsonga protiv njega. Svih pet mečeva je dobio Francuz, iako je bilo tijesnih susreta.

Prošlogodišnji finalist i miljenik domaće publike je dobio Španjolca u dva tie-breaka. Tijekom meča nije izborio nijednu break-loptu, a u 13. igrama nije pružio ni šansu svojem suparniku. Bio je bolji u svim segmentima, što uz tu mentalnu prednost je davalo dovoljno temelja za mir u meču koji je imao veliku važnost. Naime, Tsonga je tom pobjedom i matematički osigurao nastup u Londonu i sad se mirno može posvetiti ovom turniru koji mu je uvijek imao veliku važnost.

- Sad mi samo preostaje da dam svoje najbolje na ovom turniru, bez pritiska. Kao i svim francuskim tenisačima, podrška publike mi puno znači i uživam igrati ovdje - izjavio je Tsonga i onda prokomentirao silna ispadanja prvih nositelja:

- Čini se da su neki igraći već otišli na odmor, ali ja igram doma, tako da ni ne razmišljam o tome.

Najveće naslove već godinama dijeli prva četvorka, ali nje nema u četvrtfinalu Pariza. Neki su odustali prije turnira, neki tijekom njega. Logično je da većinu onih koje čeka London idući tjedan Pariz ne zanima previše. Za to ima razlog i Ferrer, možda više nego recimo Đoković i Murray koji su odmarali prošli tjedan. Španjolac je za to vrijeme osvojio Valenciju, a nakon Londona ga čeka i Davis Cup gdje je prvi igrač ove sezone.

Za njega nema odustajanja, jednostavno ne zna tako pristupiti meču. Protiv Wawrinke je igrao u zadnjem terminu dana, u kasnim satima. Švicarac je odigrao loše početak susreta i lako je gubio servis. Igru je našao tek u drugom setu, kad je zahvaljujući jednom oduzetom servisu i četiri spašene break-lopte izjednačio rezultat u setovima. Dalje od toga nije išlo. Španjolac je slomio otpor Švicarca odmah na početku odlučujućeg seta i ostao u utrci za naslov gdje je sad, po renkingu, prvi favorit.

- Nadimak "mala zvijer" mi je svakako draži nego ratnik ili gladijator. To su jednostavni nazivi i ne odražavaju ovo što radim. Ali volim "Ferru" jer je to mješavina mog imena i španjolske riječi za čelik. To znači da sam otporan - komentirao je nedavno Ferrer svoje nadimke.

Iako je Pariz ostao bez najvećih imena, to je prilika za "miševe" da kolo vode. Naime, prethodnih osam turnira Serije 1000 je osvajala "fantastična četvorka", a sad će to učini netko drugi. Bez obzira na London, sigurno lijepo zvuči pomisao osvajanja ovako velikog naslova na kraju sezone. Zato će obojica gristi, posebno Tsonga koji jako dobro koristi energiju domaćeg terena.

Linker
22. rujan 2024 04:31