Nikola Pilić stao je u obranu Novaka Đokovića

 JAKUB SUKUP Afp
Hrvatski velikan ogorčen

‘Tretiraju ga kao kriminalca! Sramota je kako se odnose prema čovjeku koji je osvojio turnir devet puta‘

Srpski tenisač je opet ostao bez dozvole za boravak u Australiji i slijedi nova pravna bitka
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. siječanj 2022. 14:07

Novaku Đokoviću je ukinuta viza. Tu je odluku donio ministar imigracije, a sada slijedi novo suđenje u kojem će se srpski tenisač ponovno pokušati izboriti za ostanak u Australiji i nastup na Australian Openu. Cijelu situaciju je za TV Prva prokomentirao i hrvatski stručnjak Nikola Pilić.

"Uvjeren sam da je čovjek koji je dobio odluku na vezi s premijerom. Od trenutka kad su mu rekli da dođe u Australiju počeli su Đokovića tretirati kao kriminalca. Iznenađen sam time. Sramota je kako se odnose prema čovjeku koji je osvojio turnir devet puta", rekao je Pilić pa dodao kako je Đokovićeva obitelj razočarana:

"Naravno da su razočarani. Smatraju da nije u redu sve što mu rade i da bi bilo bolje da su mu rekli da ne može doći i igrati, nego ovako napraviti skandal i smjestiti ga u hotel za migrante. No, nisu ga ubili. To nije prvi puta da ga tretiraju drugačije od Federera i Nadala."

Pilić se osvrnuo i na situaciju s Rafaelom Nadalom kojeg nitko ne spominje.

"Ljudi ne razumiju što znači biti svjetski prvak, koja je to snaga, volja i moral. Novaka ne mogu ubiti. Ako i ne igra Australian Open, to neće biti kraj svijeta, igrat će na drugim turnirima. Nije to problem. Sramota je na koji način se vodi država u Australiji. Zašto nitko ne priča o Nadalu ako postoji pravilo da se 14 dana bude u karanteni, a on je bio pozitivan 20. prosinca, da bi već 31. bio na terenu?", pita se Pilić.

Linker
25. travanj 2024 07:00