Neja Markicevic / CROPIX
ITF PUNE

Tanasugarn bolja od Vekić

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. studeni 2012. 16:17

Mlada hrvatska tenisačica Donna Vekić (16) poražena je u četvrtfinalu ITF turnira u indijskom gradu Puneu od čak 19 godina starije igračice - Tajlanđanke Tamarine Tanasugarn.

Nakon malo manje od sat i pol vremena igre Osječanka, trenutna 118. igračica WTA-ove ljestvice, je upisala poraz rezultatom 6-2, 6-4. Vekić je oba seta otvorila na najbolji mogući način, ali je isto tako oba završila na najgori mogući.

U prvoj dionici Osječanka je 35-godišnjoj Tanasugarn oduzela servis već u drugom gemu seta i povela s 2-0. Međutim, nakon toga neobjašnjivo gubi šest gemova zaredom, a ujedno i prvi set rezultatom 6-2.

U drugom je setu iskusna Tajlanđanka "dala" našoj tenisačici i malo veću prednost nego što je to bio slučaj u prvom (4-1), da bi ponovno nanizala, ovoga puta, pet gemova, te zaključila drugi set svojim servisom za 6-4.

Vekić je osvojila neobično malih 46 posto poena nakon svog početnog udarca, zbog čega je ispuštala svoj servis čak šest puta.

Recimo za kraj da je naša perspektivna tenisačica bila postavljena za treću nositeljicu na ovom turniru, te da će s novom zalihom bodova od idućeg tjedna ponovno napredovati na WTA-ovoj ljestvici najboljih igračica.

ITF Pune, četvrtfinale:

Tanasugarn (8) - Vekić (3) 6-2, 6-4

Linker
24. rujan 2024 14:21