LOŠA SEZONA

Švicarac u drugom planu: Mega-poster ATP Finalsa bez Federera nakon 11 godina

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. studeni 2013. 12:41

Švicarski tenisač Roger Federer (32) zaigrat će po 12. put na završnom turniru ATP Finalsu, koji se ovoga tjedna, točnije do idućeg ponedjeljka, igra u londonskoj O2 Areni...

Federer je u ponedjeljak odradio i posljednji trening uoči dvoboja prvog kola skupine B protiv Novaka Đokovića u utorak, a zanimljiv se detalj dogodio kada je stigao u O2 Arenu. Odmah nakon ulaska kroz vrata stoje četiri velika postera četvorice prvih nositelja na turniru, međutim Federer, po prvi put nakon 2002. godine, nije jedan od njih!

Federer je na svoj prvi ATP Finals, 2002. godine, stigao kao šesti igrač svijeta, a svaki put nakon toga najmanje kao treći. Ovoga je puta stigao kao tek sedmi, iako je još prije sedam mjeseci bio drugi na ATP-jevoj ljestvici.

- Odradio sam slikanje za ove postere za vrijeme Indian Wellsa. Pih, Kakav gubitak vremena – našalio se dobro raspoloženi Federer.

- Vidio sam dečke i po taksijima diljem grada, na svakom ih koraku viđam haha. Ma jasno mi je da nisam igrao puno i da nisam bio dobar ove sezone. Logično je da me nema među prvom četvoricom – zaključio je švicarski tenisač.

Federer će pokušati nastaviti dobar niz nastupa u Londonu i ove godine, nakon što je u prethodne tri dva puta podizao trofej pobjednika, dok je prošle sezone zaustavljen tek u finalu od Novaka Đokovića.

Linker
03. srpanj 2024 01:20