AFP
SPEKTAKL U LONDONU

Stanislas Wawrinka na premijeri srušio Berdycha, Del Potru drama protiv Gasqueta

U prvom dvoboju skupine A na ATP finala tenisača u Londonu Švicarac Stanislas Wawrinka svladao je Čeha Tomaša Berdycha sa 6-3, 6-7 (0), 6-3
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. studeni 2013. 19:57

Dugo je čekao i ove godine napokon uspio. Pa kad je već prvi puta izborio nastup na Mastersu, treći Švicarac nakon Jacoba Hlaseka i, naravno, Rogera Federera, onda se potrudio da prvi dan upiše i prvu pobjedu.

Stanislas Wawrinka i Tomaš Berdych igrali su dva i pol sata, Švicarac ni jednom nije izgubio servis, za razliku od Čeha, kojem je dok mu je išlo, servis držao u meču.

Berdych je najbliže breaku bio u osmom gemu drugog seta, ali je Wawrinka spasio 0:40 s pet poena u nizu. Ipak, otišli su u tie-break, koji je Berdych dobio dominantnom igrom nakon što je Švicarac izgubio treći poen, koji je morao dobiti, a nakon toga izgubio je i živce.

Ipak, brzo se vratio na stare staze, došao do breaka. Nakon toga više nije bio ugrožen jer je Čeh previše griješio, forhend je letio na sve strane. I kad je načinio jednu dvostruku pogrešku previše, upao je u rupu iz koje se nije uspio izvući.

Tako je Wawrinka stigao do osme pobjede u 13. međusobnom dvoboju. Ovo im je treći baš veliki meč ove sezone. U Davis Cupu uspješniji je bio Berdych, na US Openu Wawrinka.

U drugom meču dana Juan Martin del Potro bio bolji od Francuza Richarda Gasqueta 6-7(4), 6-3, 7-5. Bio je ovo njihov sedmi međusobni ogled i šesta Del Potrova pobjeda, s tim da je francuski tenisač dobio samo onaj premijerni ogled, prije šest godina.

Svašta se događala u ovom meču gdje je ipak, vidjelo se, Del Potro bio za nijansu bolji i mogao je taj meč i ranije riješiti.

U prvom je setu Gasquet imao break prednosti i servirao je za dobivanje prve dionice kada je ipak posustao, vratio Del Potra u igru, no naknadno je Francuz odigrao bolji tie-break i poveo s 1-0 u setovima. U drugom je Del Potro kod 5-2 imao dvije break-lopte, odnosno set-lopte, koje nije iskoristio, te je kod 5-3 umalo sve zabrljao, ali je ipak nekako spriječio odlazak u dramatičan dio set.

U trećem je, pak, Del Potro kod 5-4 servirao za meč i izgubio gem na svoj servis bez osvojenog poena. Ipak, od 5-5 je do kraja dobio dva gema u nizu i tako otvorio ATP Finals pobjedom.

Preostala dva tenisača iz ove skupine B su Srbin Novak Đoković i Švicarac Roger Federer.

1. KOLO: Wawrinka - Berdych 6:3, 6:7 (0), 6:3.

Del Potro (4) - Gasquet (8) 6-7(4), 6-3, 7-5

Linker
01. srpanj 2024 11:27