LUDI GULBIS

Srušio Berdycha i poručio: 'Bar jednom u životu morate otići u zatvor, sjajno iskustvo!'

Latvijski tenisač koji je srušio Berdycha u 1. kolu ima zanimljivu biografiju: Ne voli trenirati, završio je zatvoru zbog prostitutke, razbija rekete, otac mu je 'pun ko brod'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. lipanj 2012. 17:01

Najveće iznenađenje prvog dana održavanja Wimbledona, kada su u pitanju tenisači, bio je poraz Tomaša Berdycha, šestog nositelja i finalista iz 2010. godine.

Od Berdycha je bolji bio latvijski tenisač Ernests Gulbis sa 7-6(5), 7-6(4), 7-6(4). No, pitanje je zapravo koliko je takav rezultat iznenađenje s obzirom na nepredvidvljivost Gulbisa koji cijelu svoju karijeru igra s nevjerojatnim amplitudama, od sjajnog do negledljivog.

- Zbilja mi je teško sebe okriviti za ovaj poraz. Uopće nisam igrao loše. Istina, nisam igrao niti najbolje što mogu, ali odgovor zašto sam izgubio je jasan. Gulbis mi kroz cijeli meč nije dao niti jednu jedinu pravu šansu - rekao je Berdych i dodao:

- Svi znamo koliko je talentiran Gulbis. Nije uvijek imao prave rezultate, ali kada dođe ovakav dan onda je protiv njega strašno teško igrati.

S druge strane Gulbis je govorio:

- Čim sa vidio ždrijeb, bio sam sretan. Volim na startu odmah igrati protiv najboljih, ne bih imao ništa protiv da sam igrao i protiv nekoga od trojice najboljih. To me motivira.

U 2. kolu će Gulbis igrati protiv Poljaka Janowicza koji je u duelu dva kvalifikanta pobijedio Talijana Bolellija. Prije no što je taj meč završio novinari su pitali hoće li podcijeniti budućeg suparnika.

- Pa kako da podcijenim bilo koga. Od obojice sam u karijeri već izgubio.

Na red je došla i tema trening, odnosno, dio sportske karijere od koje je Gulbis često bježao.

- Istina, nikada nisam volio trenirati. I nisam neki radnik. Ali, u tom pogledu je motivacija bitna. Hoću li poslušati nečiji savjet koji će mi preporučiti treniranje. Moram priznati da u zadnje vrijeme više treniram. Mnogo više sati sam na terenu i u teretani. Mislim, stvar je jednostavna. Ako budeš trenirao dobro i dugo, igrat ćeš dobro. U protivnom zaboravi na dobar rezultat - zaključio je Gulbis.

Inače, mladi Latvijac je vjerojatno jedan od najbogatijih igrača na Touru, ali s velikom bitnom razlikom - bio je 'pun kao brod' i prije nego što je počeo igrati tenis. Otac mu je treći najbogatiji Latvijac, a navodno Gulbis na turnire ide privatnim avionom.

- Da, kako ne... Zrakoplovom, raketom, helikopterom, podmornicom...

Latvijac je sasvim otvoreno pričao i o jednoj avanturi u Stockholmu kada je završio u zatvoru zbog korištenja usluge prostitutke.

- Iskustvo u zatvoru je bilo sjajno, mislim da svaki muškarac bar jednom u životu mora otići u zatvor. Ali ja u Švedsku više nikada neću kročiti. Ja nemam običaj pitati djevojku čime se bavi, a ako ona mene to pita, odgovorim joj da sam glazbenik.... - rekao je zanimljivi 23-godišnjak i za kraj poentirao:

- Želim svima dokazati da mogu biti najbolji, da mogu biti na vrhu. Ne zanima me novac, a ne brinem se o slavi. Ne sviđaju mi se novac i slava. Ne trebam ih i ne živim za njih kao drugi.

Linker
24. rujan 2024 06:29