WORLD TEAM CUP

Srpska teniska reprezentacija pobjednica je Svjetskog kupa nacija

Piše: Alen MaričićObjavljeno: 26. svibanj 2012. 19:33

Srpska teniska reprezentacija pobjednica je Svjetskog kupa nacija koji se ovoga tjedna održavao u njemačkom gradu Düsseldorfu na zemljanim terenima.

Janko Tipsarević i Viktor Troicki su svojim pojedinačnim pobjedama osigurali Srbiji naslov, drugi u posljednje tri godine.

U prvom susretu finala 35. izdanja Svjetskog kupa nacija, Tipsarević je prekinuo niz od tri uzastopna poraza od Čeha Tomaša Berdycha svladavši ga 7-5, 7-6(8). Ključni trenutak prvog seta bila je spašena set-lopta kod prednosti 5-4 za Berdycha. Nakon osvojenog gema, Tipsarević je napravio jedini break u prvome setu, te mirno odservirao za isti i prednost 1-0.

U drugom je srbijanski tenisač napravio rani break, ali se jednakom brzinom Čeh vratio u igru i poveo s 3-2. Gubitaka početnih udaraca više nije bilo, pa je drugi set morao biti riješen u tie-breaku. Tipsarević je izašao kao mentalno jači iz tog dvoboja slavivši 10-8, čime je Srbija povela s 1-0 u finalu.

U drugom je susretu Viktor Troicki, unatoč problema sa žuljevima, nadigrao Radeka Štepaneka s 2-6, 6-4, 6-3. U konačnici je Troicki osvojio tek dva poena više od svog suparnika, ali je razlika bila u tome što je srbijanski tenisač koristio svoje prilike za break jako dobro, dok Štepanek nije. Naime, realizirao je četiri od sedam lopti, a Čeh svega tri od 12.

Drugi je to naslov za Srbiju na Svjetskom kupu nacija, nakon što je prvi osvojila prije tri godine.

Svjetski kup nacija, finale:

Tipsarević - Berdych 7-5, 7-6(8)

Troicki - Štepanek 2-6, 6-4, 6-3

Srbija - Češka 2-0

Linker
23. rujan 2024 20:31