Massimo Calvelli

 Hector Retamal/afp/profimedia
STRATEŠKO PARTNERSTVO

Saudijci sklopili novi veliki posao: ‘Ovo je povijesni trenutak za budućnost svjetskog tenisa‘

Početkom siječnja imenovali su Rafaela Nadala veleposlanikom Saudijskog teniskog saveza
Piše: HINAObjavljeno: 28. veljača 2024. 20:31

Saudijski suvereni fond (PIF) objavio je u srijedu sporazum o "višegodišnjem strateškom partnerstvu" s ATP-jem čime se potvrđuje sve veći utjecaj ove zaljevske kraljevine u svijetu sporta.

Ovo partnerstvo označava "značajnu zajedničku predanost poboljšanju svjetskog tenisa", navele su dvije strane u zajedničkom priopćenju za javnost, ne otkrivajući iznos ugovora.

Od 2021. PIF je uložio velika sredstva u nekoliko velikih sportova, poput nogometa kupnjom engleskog prvoligaša Newcastle Uniteda i golfa stvaranjem LIV Toura, rivala sjevernoameričkom PGA Touru koji organizora profesionalne golf turnire.

Bogati saudijski fond postat će "službeni partner ATP-a", koji će se sada službeno zvati PIF ATP Rankings, i bit će povezan "s ATP turnirima u Indian Wellsu, Miamiju, Madridu, Pekingu i završnim turnirom te Next Gen Masters, koji će biti organiziran u Džedi do 2027. godine", precizirali su PIF i ATP.

"Naše strateško partnerstvo s PIF-om označava veliki trenutak za tenis. To je zajednička predanost pokretanju budućnosti ovog sporta," izjavio je Massimo Calvelli, izvršni direktor ATP-a.

Prošle godine Saudijska Arabija je ugostila Next Gen Finals, svoj prvi ATP Tour događaj. Tamo su organizirani i egzibicijski mečevi Novaka Đokovića protiv Carlosa Alcaraza i Arine Sabaljenke protiv Ons Jabeur.

Saudijska Arabija također je početkom siječnja imenovala Rafaela Nadala veleposlanikom Saudijskog teniskog saveza.

Linker
28. travanj 2024 10:27