OI TENIS

Šarapova pregazila Kiriljenko, Serena Williams se iživljavala na Azarenki

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. kolovoz 2012. 00:52

U finalu olimpijskog turnira tenisačica u Londonu igrat će Amerikanka Serena Williams i Ruskinja Marija Šarapova, dok će se za broncu boriti Bjeloruskinja Viktorija Azarenko i Ruskinja Marija Kiriljenko.

Williams je u polufinalu pobijedila prvu nositeljicu Bjeloruskinju Viktoriju Azarenko 6-1, 6-2, dok je Šarapova bila uspješnija od Ruskinje Marije Kirilenko 6-2, 6-3.

Amerikanka je na prošlim OI u Pekingu osvojila zlatnu medalju u paru sa starijom sestrom Venus, dok Šarapova nije nastupila u Pekingu zbog ozljede. Serena Williams i Marija Šarapova međusobno su igrale deset puta, a Amerikanka je uspješnija sa osam pobjeda. U Wimbledonu su igrale dva puta, 2004. je pobijedila Šarapova, a prije dvije godine Serena.

U dvoboju dvije Ruskinje i dvije Marije, treća nositeljica Šarapova pobijedila je 14. Kirilenko 6-2, 6-3 i plasirala se u finale olimpijskog turnira koji se igra u Wimbledonu.

Bio je to šesti međusobni dvoboj ovih tenisačica i četvrta pobjeda Šarapove. Izborila ju je Šarapova u prvom polufinalnom meču bez većih problema. U prvom setu je nakon rezultata 2-2 nanizala pet gemova. Doduše, Kirilenko je u drugom setu povela s 3-2 uz prednost breaka, ali do kraja meča više nije osvojila niti jedan gem.

Dvoboj je trajao 89 minuta. Šarapova je bila daleko agresivnija igračica na terenu. U izravnim poenima je bila bolja s 35-7, pa joj nije smetalo što je napravila 19 neforsiranih pogrešaka, a Kirilenko samo pet.

OI, ženis, tenisačice, polufinale:

Šarapova (3) – Kirilenko (14) 6-2, 6-3

S. Williams - Azarenka (1) 6-1, 6-2

Linker
15. lipanj 2024 18:19