Marian Vajda

 NIKOLA KRSTIC/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Nikola Krstic/shutterstock Editorial/profimedia
BIVŠI NOVAKOV TRENER

Raskid suradnje Đokovića i Ivaniševića je i njega iznenadio: ‘Mislio sam da se slažu, možda ga je pritisak iscrpio‘

Vajda je s Đokovićem osvojio 85 titula u karijeri, kao i 20 Grand Slamova
Piše: Rafael SpajićObjavljeno: 12. travanj 2024. 19:19

Bivši trener Novaka Đokovića, Marián Vajda, u intervjuu za Ubitennis prokomentirao je stanje u tenisu. Slovak se, između ostalog, osvrnuo i na prekid suradnje između Đokovića i Gorana Ivaniševića.

Vajda je s Đokovićem osvojio 85 titula u karijeri, a u stožeru srpskog tenisača bio je i za vrijeme osvajanja 20 Grand Slamova. Trener mu je bio u dva navrata. Započeli su suradnju 2006. godine da bi je prekinuli 2017. s pauzom od godine dana. Vajda se nakratko vratio 2018., ali dolaskom Ivaniševića posvetio se obitelji te se iz stožera potpuno povukao 2022. godine.

Vajda je u razgovoru s Margheritom Sciaulinom najviše pričao o zahtjevima trenerskog posla.

- Pritisak sporta umarajuć je i za trenere. U nogometu kad ekipa izgubi krivica nikad nije na pojedincu. Ne analizira se uvijek kako je trener pripremio utakmicu. U tenisu kada tenisač izgubi, odmah se ispituje trener - rekao je Vajda pričajući o zahtjevima treniranja Đokovića.

Slovak je u intervjuu upitan i o situaciji s Ivaniševićem koja ga je iznenadila.

- Gledajte, nisam to očekivao. Pročitao sam to u novinama kao i svi drugi tako da je moje mišljenje bazirano na onome što sam pročitao zadnjih dana. Bio sam iznenađen budući da su se on i Novak slagali dobro. Možda je pritisak kojem su podvrgnuti treneri postao iscrpljujuć za Ivaniševića - rekao je o srpsko-hrvatskoj suradnji.

Đokovića trenutno trenira legenda parova, Nenad Zimonjić, dok Vajda trenutno prati talentirane tenisače pod njegovom organizacijom "Hrajme tenis Slovensko".

Linker
26. travanj 2024 04:42