MARCO BERTORELLO Afp
NOVA PRAVILA

Prošle godine Novaka Đokovića zatvorili u ‘hotel užasa‘, zagorčali mu život, a evo što sada planiraju Australci

Uoči početka prvog ovogodišnjeg Grand Slama oglasio se i direktor turnira Craig Tiley
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 09. siječanj 2023. 09:05

Od igrača na ovomjesečnom Australian Openu neće se tražiti testiranje na COVID-19 i mogli bi igrati čak i ako imaju virus, rekao je u ponedjeljak direktor turnira Craig Tiley.

Zdravstvena politika, za koju je Tiley rekao da odražava ono što se događa u široj zajednici, značajna je promjena u odnosu na stroge protokole koji su bili povezani s Grand Slam turnirom u posljednje dvije godine. Isti je 2021. održan u biosigurnom balonu s gledateljima koji su morali biti u samoizolaciji po povratku kući a da ne spominjemo dramu kroz koju je prošle godine prolazio deveterostruki osvajač ovog turnira, Novak Đoković.

Srpskom teniskom asu, podsjetimo, prethodno je izrečena trogodišnja zabrana ulaska u Australija nakon što je deportiran uoči početka prošlogodišnjeg turnira u Melbourneu zbog odbijanja cijepljenja, odnosno manjka dokaza da je prebolio koronavirus. Ipak, sredinom studenog prošle godine, tamošnje su vlasti vratile mogućnost dobivanja vize i tako otvorile vrata za ponovni ulazak u tu državu.

image
SCREENSHOT

Podsjetimo, Novak je prošle godine uoči turnira sletio u Australiju međutim izbila je sveopća drama. Mislio je kako može slobodno boraviti u državni nakon što je dobio dozvolu da ipak nastupi na Australian Openu, na aerodromu su mu odbili izdati vizu, a o svemu se tada oglasila ministrica sporta Jaala Pulford, "Federalna vlada je pitala hoćemo li odobriti vizu Novaka Đokovića za ulazak u Australiju. Nećemo Novaku Đokoviću dati vizu kako bi nastupao na Australian Openu."

Naknadno je svjetski broj jedan deportiran u imigracijski hotel kojega su mediji zvali ‘‘Hotelom užasa‘‘ gdje je proveo četiri dana čekajući rasplet događaja oko svoje vize.

"Samo smo htjeli pratiti što je trenutno u zajednici", rekao je sada, godinu dana nakon drame, Tiley novinarima u Melbourne Parku pa nastavio:

- Jasno smo rekli našim igračima, kao i našem osoblju, ako se itko osjeća loše, neka ostane kod kuće. Svjesni smo isto tako kako postoji mogućnost da će neki igrati i pod virusom.

Linker
29. travanj 2024 08:42