AFP
PET PORAZA ZAREDOM

'PRODANA DUŠO' Hrvati uvredama zasuli Facebook profil Ajle Tomljanović

Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 29. srpanj 2014. 19:54

Ajla Tomljanović poražena je u prvom meču nakon objave da prelazi pod australsku zastavu. Još uvijek najbolja hrvatska tenisačica izgubila je u 1. kolu WTA turnira u Stanfordu od Njemice Andreje Petković 6-1, 6-4. Ajla je time produljila niz poraza na pet ako ćemo računati samo mečeve u glavnim ždrijebovima WTA turnira. Nakon što je u trećem kolu Roland Garrosa svladala Agneiszku Radwansku, Tomljanović je nanizala pet poraza.

Naravno, u bespućima Facebook komentara, koji često posluže za ispoljavanje frustracija ološa i kompleksaša, Ajlin se poraz - slavi. Najgore uvrede zapljusnule su njezin službeni Facebook profil - prodana dušo, izdajico hrvatske države itd. samo su neke od blažih - uz želje da ovakve uspjehe poluči i u mečevima za novu državu. Ajla je u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju, prvom otkako se otkrilo da postaje australska igračica, potvrdila autentičnost cijele priče i rekla da u studenom seli u Australiju, vjerojatno u Brisbane. O odnosu Hrvatskog teniskog saveza je rekla:

- Nisam razočarana HTS-om jer sam već dugo svjesna što je HTS. Već jako dugo ne očekujem nikakvu pomoć vezano za moju karijeru. Sve što sam dosad napravila sam svojom karijerom i odluke koje sam donosila donijela sam sama, uz pomoć svoje obitelji.

Što se odnosa tate Ratka i izbornice Ive Majoli tiče, Ajla je pitanje preusmjerila na oca čiji telefon je i dalje - mrtav. Navodno ni razgovor na relaciji Ratko - Majoli nije obavljen, a Ajla u razgovoru s izbornicom pod kojom nikad nije zaigrala nije mnogo rekla, a trebala bi. Trebao bi reći i HTS, ali ne osjeća potrebu...

Linker
23. rujan 2024 05:26