Donna Vekić
 INSTAGRAM Instagram
POD TUĐIM ZASTAVAMA

Pogledajte tu reprezentaciju! Da za Hrvatsku igraju sve rođene u Lijepoj našoj, mogle bi u svjetski vrh

Pera je prihvatila američko državljanstvo, dok je Ajla Tomljanović uzela australsku putovnicu
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 09. veljača 2021. 22:18

Kad bi reprezentacija Hrvatske mogla računati na četiri najbolje tenisačice rođene u Hrvatskoj, tada bi ta reprezentacija mogla 'pucati' na osvajanje Fed Cupa.

Na žalost, to nije slučaj i nikada se neće dogoditi. Od njih četiri u Top 100, samo Donna Vekić igra za hrvatsku reprezentaciju, Petra Martić je zbog stalnih problema s leđima odustala još prije nekoliko godina, a ostale dvije su promjenom državljanstva, postale nedostupne.

image
Bernarda Pera
DAVID GRAY Afp

Bernarda Pera je prihvatila američko državljanstvo, dok je Ajla Tomljanović prije sedam godina uzela australsku putovnicu.

image
Ajla Tomljanović
PAUL CROCK Afp


Kćer našeg zlatnog rukometnog olimpijca Ratka Tomljanovića (Atlanta 1996. godine), odlučila se za Australiju u ljeto 2014. godine kako bi sebi priuštila što bolje uvjete za igrački napredak. Slično kao što se njena obitelj kad je njoj bilo 13 godina preselila na Floridu. Australija je Ajlu prihvatila raširenih ruku vidjevši u njoj potencijal, prije dvije godine je bila 39. na rang-listi i igrala je u četiri finala na WTA Touru od 2015. godine.

image
Petra Martić
WILLIAM WEST Afp

Za Australiju je debitirala u finalu Fed Cupa 2019. godine protiv Francuske u Perthu, izjednačila je rezultat na 2:2 svladavši Pauline Parmentier, no parovi su otišli na stranu gošći.

Linker
08. lipanj 2024 06:16