Petra Marčinko

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
NOVI SJAJAN NASTUP

Petra Marčinko prohujala do polufinala turnira u Zagrebu, suparnici je prepustila svega četiri gema

Hrvatskoj tenisačici je za pobjedu trebalo 79 minuta igre. Antonia Ružić nije ušla u polufinale.
Piše: HinaObjavljeno: 28. travanj 2022. 12:31

Hrvatska tenisačica, 19-godišnja Antonia Ružić nije se uspjela plasirati u polufinale Zagreb Ladies Opena, ITF turnira koji se održava na terenima TC Maksimir, bolja od nje je u četvrtfinalu bila treća nositeljica Mađarica Rela Luca Jani sa 6-4, 6-1.

Ružić, trenutačno 338. igračica svijeta, protiv 11 godina starije i 199 pozicija bolje rangirane suparnice dobro krenula u dvoboj, povela sa 2-0, imala i prednost 3-1, no nakon što je Jani vratila "break" zaostatka, susret je zaključila osvajanjem deve tod posljednjih 10 gemova.

Jani će u polufinalu igrati protiv bolje iz ogleda još jedne hrvatske predstavnice Tene Lukas ili protiv bosansko-hercegovačke igračice Dee Herdželaš.

Ranije u četvrtak plasman u polufinale je ostvarila hrvatska reprezentativka i najbolja juniorka svijeta 16-godišnja Petra Marčinko pobijedivši Ukrajinku Katarinu Zavacku (WTA - 199.) sa 6-3, 6-1. Marčinko (WTA - 388.) je za pobjedu trebala 79 minuta. Meč je otvorila vodstvom 4-1, ali je potom dopustila šest godina starijoj suparnici da vrati 'break' zaostatka i dođe do 4-3. No, novim oduzetim servisom Zagrepčanka je osigurala servis za set u kojem je iskoristila treću set-loptu. Petra u drugom setu nijednom nije bila suočena s break-loptom, što je dovelo do toga da je osvojila prva četiri gema u meču. Zavacka je nakratko prekinula njen niz od šest osvojenih gemova, da bi kod 5-1 Marčinko od 40-15 nanizala četiri poena i tako došla do svoje 18. pobjede u 19 ovogodišnjih mečeva odigranih u seniorskoj konkurenciji, odnosno 24. u 25 mečeva, ako se tome pribroji i onih šest koje su joj donijele naslov juniorske pobjednice Australian Opena.

Marčinko će za mjesto u finalu u petak igrati protiv druge nositeljice Njemice Jule Niemeier (WTA - 110.) koja je nadigrala Irinu Šimanovič (WTA - 270.) iz Bjelorusije sa 6-4, 7-6 (1).

Linker
26. travanj 2024 01:26