WTA TOUR

Paszek osvojila naslov

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. lipanj 2012. 18:13

Austrijska 21-godišnja tenisačica Tamira Paszek, 59. na WTA ljestvici, osvojila je WTA turnir u Eastbourneu nakon što je u trećem setu finala protiv Njemice Angelique Kerber spasila pet meč-lopti.

Veliku mentalnu snagu pokazala je Paszek na ovom turniru. U polufinalu protiv Bartoli je nakon izgubljenog prvog seta gubila 4-0 u drugom setu i 2-0 u trećem. Sve je okrenula i dobila meč.

Bila je to njezina treća pobjeda u karijeri protiv igračice među 10 najboljih na svijetu. Četvrtu je upisala dan kasnije, u finalu, svladavši petu nositeljicu i osmu igračicu WTA ljestvice Angelique Kerber 5-7, 6-3, 7-5.

Najvažniji gem meča bio je onaj u kojem je Paszek, pri zaostatku 5-3, servirala za ostanak u meču. Kerber je stigla do 0-40, tri vezane meč-lopte. Nije ih iskoristila, kao niti dvije prednosti.

Nakon što je spasila pet-meč-lopti, Austrijanka je uzela ''medicinski time-out'' zbog problema s gležnjem, onda je napravila break za 5-5, pa spasila jednu break-loptu u sljedećem gemu, da bi pri vodstvu 6-5 iskoristila treću meč-loptu.

Bio je to prvi dvoboj ovih igračica. Paszek je u četvrtfom finalu karijere stigla do trećeg naslova, dok je Kerber također igrala svoj četvrti finale i ostala na dva naslova. Oba je osvojila ove godine, u Parizu i Kopenhagenu.





WTA Eastbourne, finale:

Paszek – Kerber (5) 5-7, 6-3, 7-5

Linker
24. rujan 2024 08:06