CHARLES BAUS/CSM/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Charles Baus/csm/Shutterstock Editorial/Profimedia
ČUDAN POTEZ

Ovako nešto se ne pamti! Jedna od najboljih igračica svijeta sve šokirala! ‘Ovo je bezobrazno i bez poštovanja‘

‘Ne znam što se na kraju dogodilo. Mučila se s ozljedama. Ne znam što je bilo...‘
Piše: SNObjavljeno: 28. ožujak 2022. 08:04

Slavna bjeloruska tenisačica Viktorija Azarenka ponovno se našla u središtu pozornosti. Iako obično pažnju plijeni svojim dobrim igrama, u zadnje vrijeme ima neočekivane promjene raspoloženja i pažnju privlači potezima koji nisu vezani za sport.

Najprije se slomila na Indian Wellsu gdje se u sred meča rasplakala i samo ponavljala kako joj je žao misleći pri tome na ljude u Ukrajini koji su žrtva ruske, ali i bjeloruske agresije. Uoči tog turnira rekla je kako se osjeća devastirano zbog svega što se događa u Ukrajini, a sada je opet neočekivanim potezom sve šokirala.

Nekadašnja prva tenisačica svijeta je u jednom trenutku jednostavno napustila meč protiv Čehinje Linde Fruhvirtove u Miamiju. Mlada češka tenisačica koja ima tek 16 godina je vodila 6:2, 3:0, a u tom je trenutku Azarenka došla do sutkinje i mlade Fruhvirtove, pružila im ruku i bez riječi napustila teren.

"Vika, čekaj malo", vikala je za njom sutkinja, ali se Azarenka nije obazirala.

Mlada Fruhvirtova je nakon meča rekla kako joj je žao da je tako završilo.

"Ne znam što se na kraju dogodilo. Mučila se s ozljedama. Ne znam što je bilo, ali bila mi je čast igrati protiv nje. Nikada ne želite da se ovako zavšri, ali događa se. Rukovale smo se i samo je otišla", rekla je mlada Čehinja za AFP.

Azarenka cijeli meč nije bila usredotočena na tenis, a tijekom meča je nekoliko puta pitala svojeg trenera zašto je ona ovdje. Incident je komentirala i bivša peta tenisačica svijeta Daniela Hantuchova.

"Najbezobraznije je to što je otišla s terena bez da je ikome rekla razlog zbog kojeg to radi. Mislim da bi WTA trebao to istražiti. Ovo je za mene stvarno bizarno i bez respekta za publiku, službene osobe i najvažnije za mladu Lindu. Mislim da da Vika znala da će i tako brzo izletjeti s terena ako nastavi tako igrati, ali način na koji je to napravila nije bilo lijep."

Osim Hantuchove, na Azarenku se srušila čitava lavina kritika na društvenim mrežama, a Bjeloruskijnja se nakon svega ipak oglasila o incidentu. Rekla je da je pogriješila, a za sve je okrivila stres.

"Nisam smjela napustiti teren. Zadnjih nekoliko tjedana su bili jako stresni u mojem privatnom životu. Zadnji meč me jako iscrpio, ali htjela sam igrati pred sjajnom publikom koja me izvukla u prvom meču. Htjela sam izaći na teren i probati, ali to je bila greška", rekla je Azarenka pa dodala:

"Uzet ću pauzu i nadam se da ću se moći vratiti. Jako mi je žao zbog navijača što se ovo dogodilo. Bili ste odlični i hvala što ste me bodrili. Upravo to je bio jedini razlog da stanem na teren. Uvijek se veselim izazovima i pritisku, ali ovoga puta je to bilo previše. Moram naučiti iz ovoga. Čestitam svojoj suparnici i želim joj svu sreću na ovom turniru i na početku njene profesionalne karijere", poručila je Bjeloruskinja.

Linker
17. travanj 2024 00:28