AFP
NADAL

Otkazao Australian Open!

Moje koljeno je mnogo bolje, a proces rehabilitacije je prošao u skladu s liječničkim predviđanjima. No, zbog virusa nisam mogao trenirati ovoga tjedna - priopćio je Rafa
Piše: HinaObjavljeno: 28. prosinac 2012. 19:06

Trenutačno četvrti tenisač svijeta, Španjolac Rafael Nadal (26) otkazao je nastup na prvom "grand slam" turniru sljedeće godine, Australian Openu koji počinje u Melbourneu 14. siječnja zbog trbušnog virusa.

Nadal zbog ozljede koljena nije igrao još od lipnja ove godine kada je izgubio u 2. kolu Wimbledona od Čeha Lukaša Rosola, a svoj je povratak planirao još za ovaj tjedan na ekshibicijskom turniru u Abu Dhabiju. No, trbušni virus prisilio ga je na odgodu povratka natjecateljskom tenisu za još najmanje mjesec dana.

"Moje koljeno je mnogo bolje, a proces rehabilitacije je prošao u skladu s liječničkim predviđanjima. No, zbog virusa nisam mogao trenirati ovoga tjedna. Stoga sa žaljenjem moram objaviti kako neću igrati ni sljedećeg tjedna u Dohi niti na Australian Openu. Stoga ću se izgleda vratiti tek u Acapulcu krajem veljače iako bih mogao razmotriti nastup na nekom ATP turniru i ranije. Oduvijek sam govorio kako ću se vratiti kada ću biti potpuno spreman", objavio je Nadal.

Linker
22. rujan 2024 03:57