AP
ATP FINALS

Novak Đoković bolji od Murraya u meču s 'milijun' preokreta, Tsonga ispao!

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković savladao je Britanca Andyja Murrayja sa 4-6, 6-3, 7-5 u 2. kolu A skupine ATP World Tour Finalsa u Londonu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. studeni 2012. 00:13

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković savladao je Britanca Andyja Murrayja sa 4-6, 6-3, 7-5 u 2. kolu A skupine ATP World Tour Finalsa, završnog turnira osmorice najboljih koji se igra u Londonu...

U sjajnom meču koji je trajao dva sata i 34 minute igre Đoković je došao do četvrte pobjede nad Murrayjem u sedmom ovosezonskom meču. Ukupno gledano srpskom je tenisaču ovo bila 10. pobjeda nad Škotom u 17. međusobnom meču.

U trećem, odlučujućem setu Đoković je prvi došao do breaka u trećem gemu. Murray je uzvratio u osmom i izjednačio na 4-4, ali u 11. gemu Đoković ponovo radi break. Kod servisa svjetskog broja 1 za meč u 12. gemu trećeg seta Murray je imao dvije break-lopte, ali je obje Đoković spasio i došao do 27. pobjede u posljednjih 30 mečeva nakon poraza u meču za brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu ( Del Potro).

Đokoviću je ostvarena pobjeda druga na ATP Finalsu u isto toliko mečeva, nakon što je u prvom kolu savladao Jo-Wilfrieda Tsongu, dok je Murray sada na omjeru 1-1.

Češki tenisač Tomaš Berdych savladao je Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu 7-5, 3-6, 6-1 i tako zadržao šanse za plasman u polufinale...

Berdychu je to bila prva pobjeda na turniru, nakon poraza od Andyja Murrayja na startu, a za prolaz u polufinale morat će pobijediti Novaka Đokovića u posljednjem kolu. S druge strane, Tsonga je i matematički izgubio sve šanse za prolazak u polufinale budući je izgubio oba dosadašnja meča.

Berdychu je ostvarena pobjeda bila četvrta u petom međusobnom ogledu protiv Tsonge. Čeh je slavio u sva tri ovogodišnja ogleda, prošlog mjeseca u četvrtfinalu Šangaja i u finalu Stockholma.

Također, pobjeda mu je bila jubilarna 60. u sezoni, njegovoj najuspješnijoj na ATP Touru (prethodno mu je najbolja bila prošla sezona sa 53 pobjede, op.a.).

Na rasplet skupine imena polufinalista će se pričekati do petka kada će snage odmjeriti Đoković i Berdych, te Murray i Tsonga.

ATP World Tour Finals, 2. kolo:

skupina A

Đoković (1) - Murray (3) 4-6, 6-3, 7-5

Berdych (5) - Tsonga (7) 7-5, 3-6, 6-1

Redoslijed: 1. Đoković 2-0, 2. Murray 1-1, 3. Berdych 1-1, 4. Tsonga 0-2.

Linker
22. rujan 2024 10:44