ap
OI TENIS

Neviđena dominacija: Serena Williams pregazila Šarapovu za sat vremena!

Piše: HinaObjavljeno: 04. kolovoz 2012. 18:54

Američka tenisačica Serena Williams na "brutalan" je način osvojila svoju prvu zlatnu olimpijsku medalju u pojedinačnoj konkurenciji.

Mlađa sestra Williams (30) je u finalu olimpijskog turnira, koji se igrao na vimbldonskoj travi, slavila protiv Marije Šarapove sa 6-0 i 6-1. Meč je bio gotov za svega 63 minute igre, a u njemu je lijepa Ruskinja osvojila svega 14 poena na svom servisu. Serena je napravila čak pet breakova u meču, dok je Šarapova propustila svoje dvije prilike koje je imala u drugom setu.

Williams je u susret krenula furiozno s osam vezanih poena (2-0) i već se tada moglo naslutiti da će Šarapova samo skupljati poene. Čak ni kod rezultata 5-0 Šarapova nije uspjela osvojiti gem iako je imala 40-0.

Doista je bilo impresivno gledati s kojom lakoćom Serena osvaja svoje prvo olimpijsko zlato u pojedinačnoj konkurenciji, a sveukupno treće. Naime, u Sydneyju 2000. i Pekingu 2008. godine Amerikanka je osvajala zlato u konkurencijama parova. Ovim zlatom, Williams je postala prva tenisačica nakon Steffi Graf koja je osvojila Golden Slam, odnosno sve Grand Slamove i Olimpijske igre.

- Nisam ovo očekivala. Ne mogu čak ni...o moj Bože. Imam zlatnu medalju u singlu, o moj Bože... - tako je presretna američka tenisačica Serena Williams govorila u intervjuu na terenu po osvajanju zlatne medalje na OI u Londonu...

- Imam zlato, tako sam sretna. Ne znam što da radim. Osjećam se tako dobro zbog svoje igre. Tako sam naporno trenirala – dodala je Serena, koja je sa starijom sestrom Venus na OI u Sydneyju 2000. i Pekingu 2008. godine osvajala zlato u konkurenciji parova, a istu priliku ima i u Londonu.

Recimo i da je ovo bio osmi uzastopni poraz Šarapove, koja nije slavila protiv Serene od 2004. godine.

Serenu još danas očekuje finale ženskih parova u kojem sa svojom sestrom igra protiv Čehinja Hradecke i Hlavačkove.

OI, tenis (ž), finale:

S. Williams (SAD, 4) - Šarapova (Rus, 3) 6-0, 6-1

OI tenis: Braća Bryan okrunili karijeru olimpijskim zlatom

Najuspješniji muški teniski par svih vremena, američki blizanci Bob i Mike Bryan u dobi od 34 godine su svoju briljatnu karijeru okrunili olimpijskim zlatom na OI u Londonu. Braća Bryan u karijeri su osvojili 78 turnira, 11 "grand slam" naslova, a od subote u svojoj kolekciji imaju i naslov olimpijskih pobjednika.

U finalu su braća Bryan svladali Francuze Michaela Llodru i Jo-Wilfrieda Tsongu sa 6-4, 7-6 (2).

Braći Bryan ovo je bio treći nastup na olimpijskim igrama, prije četiri godine su u Pekingu osvojili broncu, a prije osam godina u Ateni su ispali u četvrtfinalu.

Brončana odličja osvojili su Francuzi Julien Benneteau i Richard Gasquet koji su svladali Španjolce Davida Ferrera i Feliciana Lopeza sa 7-6 (4), 6-2.

FINALE:

Bob Bryan/Mike Bryan (SAD) - Michael Llodra/Jo-Wilfried Tsonga (Fra) 6-4, 7-6 (2)

za 3. mjesto:

Julien Benneteau/Richard Gasquet (Fra) - David Ferrer/Feliciano Lopez (Špa) 7-6 (4), 6-2

Linker
23. lipanj 2024 21:40