CHRIS UNGER Getty Images Via Afp
ZA POVIJEST

Nadal se vratio tenisu i dramatično izgubio od Alcaraza u dosad neviđenom meču

"Osjećao sam se bolje nego što sam očekivao, nadam se da ću biti zdrav u Indian Wellsu", rekao je Rafa
Piše: HinaObjavljeno: 04. ožujak 2024. 10:27

Rafael Nadal i Carlos Alcaraz, dvojica sjajnih španjolskih tenisača, odigrali su u Las Vegasu ekshibicijski meč koji je prvi put u povijesti prenosio Netflix, a pobijedio je mlađi Alcaraz sa 3:6, 6:4, 14:12.

Bio je to povratak tenisu Nadala koji je početkom godine igrao na ATP turniru u Brisbaneu gdje je u četvrtfinalu poražen od Australca Jordana Thompsona. Nakon toga se nije vraćao tenisu zbog ozljede pa je tako propustio i prvi Grand Slam turnir, Australian Open u Melbourneu.

image
CHRIS UNGER Getty Images Via Afp

U međuvremenu se Nadal oporavio i spreman je za povratak na profesionalnu razinu te će igrati na aktualnom ATP turniru u Indian Wellsu. Ovaj ekshibicijski meč je bio korak prema novom pravom povratku.

Nadal je odlično protiv Alcaraza odigrao prvi set, a bio je i blizu ukupne pobjede jer je vodio 7:5 u tie-breaku trećeg seta. Na kraju je ipak slavio gotovo dvostruko mlađi sunarodnjak, inače drugi tenisač svijeta.

image
CHRIS UNGER Getty Images Via Afp

- U prvom setu pogotovo, ali zapravo kroz cijeli meč, osjećao sam se bolje nego što sam očekivao. Nadam se da ću zdrav i bez problema odigrati turnir u Indian Wellsu koji slijedi, a nakon toga se prebacujem na zemljani dio sezone. Pozitivan sam i nadam se najboljem - komentirao je Nadal nakon dva sata igranja protiv Alcaraza.

Tijekom sjajne karijere 37-godišnji Nadal je osvojio 22 Grand Slam turnira od čega je čak četrnaest puta bio najbolji u Roland Garrosu. Uz to ima četiri naslova pobjednika US Opena, dok je dva puta najbolji bio u Wimbledonu i na Australian Openu.

Linker
29. travanj 2024 05:34