Rafael Nadal

 PROFIMEDIA
ZANIMLJIV INTERVJU

Nadal o Saudijskoj Arabiji: ‘Razumijem da ljudi misle da sam se prodao za novac...‘

‘Mislim da Saudijska Arabija ne treba mene da joj branim ugled‘, kaže slavni Španjolac
Piše: Hina, Dominik NeferanovićObjavljeno: 15. veljača 2024. 00:04

Španjolski tenisač Rafael Nadal (37) izjavio je da će "u zadnji čas" odlučiti o sudjelovanju na ATP 250 turniru u Dohi, koji je na rasporedu od 19. do 24. veljače, sugerirajući da se umjesto toga namjerava vratiti na Masters 1000 u Indian Wellsu.

- Vjerojatno ću odluku donijeti u zadnji čas. Posljednjih tjedana osjećam nelagodu i malo sam ograničen. U ovoj fazi moje karijere svaki poraz ima ogromne posljedice na teniskoj i fizičkoj razini, ali i psihološki - započeo je Nadal.

Dodao je kako je sigurnije da će se vratiti za sljedeći veliki turnir.

- Sto posto sam uvjeren u svoju prisutnost na Indian Wellsu, posebnom turniru za mene. Prilika da tamo igram možda se više neće pojaviti, pa bih volio biti u SAD-u, to je sigurno - rekao je za La Sextu.

Upitan je i za mišljenje o sportskom putu Saudijske Arabije, za koji kaže da ima potencijala.

- Mislim da Saudijska Arabija ne treba mene da joj branim ugled. To je zemlja koja se otvorila prema svijetu. Razumijem ljude koji mogu reći da se sve ondje kupuje novcem, da sam možda i ja kupljen, ali smatram da imaju veliku ambiciju napraviti nešto dobro - rekao je osvajač 22 Grand Slam turnira

Ipak, priznaje da postoje stvari koje se "trebaju promijeniti".

- Ima li stvari koje se ondje trebaju poboljšati? Naravno. To je zemlja koja i dalje u mnogim stvarima jako zaostaje za svijetom i tek se nedavno otvorila. Mislim da će se još više otvarati, a ako se to ne dogodi reći ću da sam pogriješio i da sam bio u krivu u vezi toga - zaključio je "kralj zemlje".

Nadal se gotovo godinu dana nakon poraza i ozljede kuka u drugom kolu Australian Opena 2023., godine u kojoj je bio podvrgnut dvjema operacijama, nakratko vratio natjecanju na turniru u Brisbaneu početkom siječnja. Na kraju se ponovno ozlijedio u trećem kolu Australian Opena i od tada nije nastupao.

U ovom je intervjuu ponovio da je njegov glavni cilj bio pokušati pristupiti sezoni na zemljanoj podlozi u što boljoj formi. Osvojio je 14 od svoja 22 Grand Slama na zemlji, na Roland-Garrosu gdje je izgubio samo tri od 115 mečeva.

Linker
29. travanj 2024 09:55